logo-reg-jh-360x100-optz
logo-eu-reg-utv-fond-250x200-optz
Kicki Eriksson Campus Åre

Kombinera jobb med utbildning

25 november, 2020
Text: Anne Adsten, JHT
Kicki Eriksson, Campus Åre

I Åre finns en unik möjlighet att studera samtidigt som du arbetar, eller mellan säsongsjobb. Campus Åre erbjuder flera olika möjligheter att fördjupa kunskaper inom skidläraryrket, vildmarksguide, fjällsäkerhet eller inom event och via Lärcentrum kan du i tillägg studera på distans mot det universitet, högskola eller yrkeshögskola som du valt.

Philip Harlaut snö Tegefjäll
Philip Harlaut, Åreguiderna har studerat vid Åre Eventutbildning och Fjällsäkerhetsutbildningen vid Campus Åre.

Campus Åre inklusive Lärcentrum

Vid foten av Åreskutan i en av Sveriges mest spännande studiemiljöer hittar du Campus Åre. Här finns utbildningar inom turism och upplevelsebranschen och här kan du utveckla dina möjligheter till arbete i en starkt växande bransch. Välj mellan de utbildningar som finns på Campus Åre: Åre eventutbildning, Åre skidlärarutbildning, Åre vildmarksutbildning eller att läsa valfria kurser på distans från universitet, högskolor eller yrkeshögskolor via Lärcentrum.

Kombinera jobb med utbildning inom besöksnäringen

Är du nyfiken på hur du kan vidareutbilda dig inom besöksnäringen samtidigt som du jobbar så kan du se filmen från föreläsningen här

I filmen möter du Kicki Eriksson från Campus Åre som berättar om Campus historia. Tillsammans med Philip Harlaut, Åreguiderna, ges en inblick i synergier mellan Campus Åre och Åres besöksnäring och Kicki berättar även om en alumni som idag är sportchef vid Storulvåns fjällstation och en som är skidlärare. Karin Högberg, Lärcentrakoordinator berättar mer om hur Lärcentrum fungerar.

Philip Harlaut

Driver idag Åreguiderna. Han kom till Åre via skidgymnasiet i Järpen och trivdes så bra i Åredalen att han stannade kvar som skidlärare. Philip kombinerade skidläraryrket med att vidareutbilda sig inom event och fjällsäkerhet och kom då i kontakt med Åreguiderna. Ett företag som startats av skidlärare 1985 som önskade en plattform att sälja guidade turer ifrån mellan skidsäsongerna. När företaget blev tillgängligt köpte Philip det och idag fylls sommarsäsongen av guidade cykelturer och toppturer under vinterhalvåret. Philip har idag 7 heltidsanställda och har kontinuerligt praktikanter från Campus Åre som både får praktik och en chans att visa upp sina kvaliteter och skapa sig ett namn inom yrket.

Lärcentrum i Åre

Vid Lärcentrum studerar ca 70 elever hösten 2020 på distans via olika universitet, högskolor och yrkeshögskolor. Många av dem kombinerar sina studier med arbete inom besöksnäringen i Åre. Eleverna kan delta i videolektioner, studera på egen hand och göra tentamen via Lärcentrum.

Morgondagens medarbetare 2.0

Inom Jämtland Härjedalen Turisms projekt Morgondagens medarbetare 2.0 (MMA 2.0) arrangeras den serie kompetenshöjande föreläsningar där denna om att jobba och utbilda sig samtidigt ingår. Serien riktar sig till alla som är intresserade av hur vi skapar bästa förutsättningar för att kunna attrahera morgondagens medarbetare till besöksnäringen, en riktig bransch, med riktiga jobb och verkliga karriärmöjligheter.

 

Skip to content