logo-reg-jh-360x100-optz
logo-interreg-NorthPer-360x78-optz
Mia Wiktor Lunde

Mia är JHT:s representant i NPA-cykelprojekt

21 augusti, 2023
Text: Mia Wiktor Lunde

Jag är en utflyttad Skåning som bott i Jämtland i 15 år. De åren har spenderats i naturen, på fjället, sjön eller i skogen. Friluftsliv är det jag får energi av och därför försöker jag vara ute så mycket jag kan tillsammans med min man och våra två barn. Vi är sällan på en plats för länge utan reser gärna och utforskar nya, både inom regionen och utanför den.

Mia Wiktor Lunde paddlar

Ett spännande uppdrag

Jag kommer att vara JHT’s representant i ett väldigt spännande projekt som handlar om cykling och cykelturism, Sustainable Arctic and Peripheral Biking Tourism (SUB). Det är både cykling på väg och utanför väg som är aktuellt. Målet är att vi tillsammans med andra representanter i Finland, Färöarna, Island och Irland ska hitta en hållbar väg framåt inom cykelturismen.

Jag har arbetat med friluftsliv och turism i många år, både inom hotell, som guide och för Östersunds kommun. Nu ser jag fram emot att få nya erfarenheter och att hjälpa till att skapa en plattform som de som arbetar med cykling, både i stor och liten skala, kan använda sig av. Det händer mycket inom cyklingen nu och förhoppningen är att detta projektet kommer att bidra till att fler företag ska kunna arbeta med cyklingen och att det ska bli en hållbar utveckling framåt.

Mia Wiktor Lunde

Mia Wiktor Lunde cyklar
Skip to content