Grillad fisk. Foto: Tina Stafrén

Mikrostöd till Naturturismföretag i Jämtland Härjedalen

20 juni, 2018
Text: Jämtland Härjedalen Turism
Foto: Tina Stafrén

För mindre företag som vill växa genom internationalisering

Totalt kommer Region Jämtland Härjedalen att dela ut 540 000 kronor i mikrostöd till små- och medelstora naturturismföretag som vill rikta sig mot utländska gäster.

Vi vet genom gästundersökningar att internationella gäster är intresserade av Jämtland Härjedalens kultur, historia, livsstil och naturbaserade upplevelser. De tar gärna hjälp av guide, vilket bidrar till produktutveckling och ökad lönsamhet för företagen. Dessutom har de andra resmönster än den inhemska marknaden och kan därför bidra till säsongsförlängning.

Med den nya möjlighet som Microstödet innebär önskar regeringen att fler naturturismföretagare ska ta steget mot en internationell marknad. Stödet innebär att företag kan få upp till 50% av sina kostnader täckta för att exempelvis knyta strategiska kontakter, hämta hem kunskap och visa upp sitt företag på den internationella mässan Adventure Travel World Summit.
Jämtland Härjedalen Turism har aktivt arbetat för att mässan ska förläggas till Sverige och att regionens företag ska kunna dra nytta av att internationella turoperatörer och media med fokus på naturturism finns på svensk mark. Mässan går av stapeln i Göteborg september 2019.

Microstödet kompletterar satsningarna på internationalisering inklusive ökad kännedom som JHT driver sedan tidigare med regionalt projektstöd. I dessa satsningar ingår bland annat genomförandet av visningsresor till länet.

Via ”Download”-knappen nedan finns en guide för företag som önskar söka stödet.

Utlysningen av Microstöd är öppen till och med den 19 april 2019.

För frågor om stödet, kontakta handläggare för företagsstöd på Region Jämtland Härjedalen.

Tillväxtverkets informationssida om Mikrostödet.