Sandrevlar Djuptjärnsstigen Backe Linnea Bergström

Morgondagens medarbetare 2.0 – Goda exempel

26 januari, 2021
Text: Andreas Edholm och Anne Adsten, JHT
Sandrevlar längs Djuptjärnsstigen. Foto: Linnea Bergström www.backe.nu
Dela på twitter
Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på email

På den här sidan kommer vi att kontinuerligt samla exempel på goda förebilder, så kallade Morgondagens medarbetare 2.0 för att inspirera fler till att satsa på en framtid inom turism. De personer som lyfts här är på olika sätt goda representanter för besöksnäringen i Jämtland Härjedalen och bidrar till att skapa legitimitet och höja imagen för den bransch som är basnäring i Jämtland Härjedalen.

Jan Sadat, Härjedalspizza i Vemdalen

Jan föddes i Afghanistan där familjen drev en gård. När Talibanerna kom till makten, tvingades Jans pappa fly till Australien och försvann. Familjen tog sin tillflykt till Pakistan. De lämnade kvar all sin egendom i hemlandet och Jan som var äldst i en syskonskara på fem barn, skulle vid 8 års ålder försörja en hel familj. Via en lång resa, både geografiskt och på andra sätt, driver Jan idag Härjedalspizza i Vemdalen. Vi lyfter gärna Jan som ett strålande exempel på vad initiativkraft i kombination med besöksnäring kan skapa. Läs mer om Jan hos Vemdalen idag.

Marion & Victor skapar Restaurang Trägårn i Duved

Tidigare eleverna Marion Falk och Victor P. Wembrand vid Åre Hotell- och Restaurangskola skapar en ny spännande restaurang i Duved med planerad öppning våren 2021. Namnet är Restaurang Trägårn och restaurangen kommer att ligga i huskroppen med just namnet Trägården, ett hus med 39 små lägenheter för instegs- och integrationsboende. Båda har ett förflutet på Fäviken, Oaxen och Gastrologik. Victor hanterade köket på Fävikens filial i Åre, Krus, medan Marion tog hand om gäster och vin på själva Fäviken.
Tanken är att Trägårn ska bli första steget kring att bygga framtidens cirkulära matsystem genom Duved, en ny infrastruktur för mat som genom lokala råvaror men också förädling, förvaring och allt annat som utvecklar ett lite bättre samhälle. Den tanken är en del av de mer omfattande tankar som finns hos Duved Framtid.

Här hittar du porträtt som skapats inom JHTs projekt Morgondagens medarbetare 2.0
Skip to content