Jan Sadat, Härjedalspizza i Vemdalen
Jan föddes i Afghanistan där familjen drev en gård. När Talibanerna kom till makten, tvingades Jans pappa fly till Australien och försvann. Familjen tog sin tillflykt till Pakistan. De lämnade kvar all sin egendom i hemlandet och Jan som var äldst i en syskonskara på fem barn, skulle vid 8 års ålder försörja en hel familj. Via en lång resa, både geografiskt och på andra sätt, driver Jan idag Härjedalspizza i Vemdalen. Vi lyfter gärna Jan som ett strålande exempel på vad initiativkraft i kombination med besöksnäring kan skapa. Läs mer om Jan hos
Vemdalen idag.
Marion & Victor skapar Restaurang Trägårn i Duved
Tidigare eleverna Marion Falk och Victor P. Wembrand vid Åre Hotell- och Restaurangskola
skapar en ny spännande restaurang i Duved med planerad öppning våren 2021. Namnet är
Restaurang Trägårn och restaurangen kommer att ligga i huskroppen med just namnet
Trägården, ett hus med 39 små lägenheter för instegs- och integrationsboende. Båda har ett förflutet på Fäviken, Oaxen och Gastrologik. Victor hanterade köket på Fävikens filial i Åre, Krus, medan Marion tog hand om gäster och vin på själva Fäviken.
Tanken är att Trägårn ska bli första steget kring att bygga framtidens cirkulära matsystem genom Duved, en ny infrastruktur för mat som genom lokala råvaror men också förädling, förvaring och allt annat som utvecklar ett lite bättre samhälle. Den tanken är en del av de mer omfattande tankar som finns hos
Duved Framtid.
Här hittar du porträtt som skapats inom JHTs projekt Morgondagens medarbetare 2.0