Teres Gärdin VD Jämtland Härjedalen Turism Anne Adsten

Några rader från VD v42

20 oktober, 2021
Text: Teres Gärdin, VD JHT
Foto: Anne Adsten, JHT
Dela på twitter
Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på email

Att våga tänka nytt, det är gott ledarskap för mig

I skrivandes stund är jag så här två dagar efter fortfarande upprymd av att vi på JHT för första gången genomfört Turismdagen. En dag och kväll i fint samarbete med Visita Norrland och ETOUR.

Vi började med lunch och nivån på det sorl som hördes i de fina lokalerna på Hotell Klövsjöfjäll var ett efterlängtat ljud att ta in. Tvekande händer som nästan glömt bort mötet med en annan hand, en och annan efterlängtad kram men så klart också en stark lukt av handsprit.

Historiens första Turismdag Jämtland Härjedalen

Inom ramen för projektet ”Morgondagens medarbetare” navigerade mina kollegor Anne och Andreas oss fram i ett väl sammansatt program under ledning av dagens eminenta konferencier Robert Pettersson, Etour. Programmets röda tråd var ”ledarskap”, ett tema som på olika sätt belystes under dagen.

Jag tar så klart med mig massor från dagen, men en tanke som består är att vi alla som valt besöksnäringen är ledare. Oavsett titel och oavsett vart i kedjan vi befinner oss har vi valt att leda gästen.

Ibrahim Baylan presenterade strategin för besöksnäringen

Under dagen gästades vi av näringsministern Ibrahim Baylan som valde vår dag till att presentera den minst sagt efterlängtade besöksnäringsstrategin.

Vad sa han då?

Det jag hörde var att han gav oss rubriker som saknar handlingsplaner, planer som så klart ska göras men oklart när. Så med samma öra hörde jag en möjlighet att vara med och påverka. Hur kan vi, Jämtland Härjedalen, fylla rubrikerna med ett värde för oss? Hur kan vi sätta mål för vårt arbete framåt? Det har jag tillsammans med styrelsen för JHT redan planer för.

Trangia är årets turismföretagare 2021 i Jämtland Härjedalen

Att bara höra hur ett band gör sin soundcheck hade nästan räckt för att göra min dag, ett otroligt efterlängtat ljud i mina öron.

Så under glada toner, skratt och samtal var det så äntligen dags att kora ”Årets Turismföretagare” i Jämtland Härjedalen. Många fina nomineringar för juryn att ta del av, men bara en kan som bekant ro hem det.

Det ska bli väldigt spännande att se om inte Trangia kan ro hem ”Stora turismpriset” nästa år (2022) dit de nu kvalificerat sig som vinnare här regionalt.

Att våga tänka nytt

Vi valde ett nytt grepp att belysa regionens viktigaste näring med ett tema som berör. Vi valde att tänka nytt och det är jag övertygad om är grunden till att utvecklas. Det är just i det nya vi lär oss.

En ny tradition med en årligen återkommande Turismdag Jämtland Härjedalen är inledd, vi ses igen nästa år!

Skip to content