logo-reg-jh-360x100-optz
EU Medfinans
Norråkers handel hästen Lisa drar vagn med barn

Nature Travels erbjuder hemma-hos-vistelse i Norråker

27 mars, 2024
Text: Anne Adsten, JHT

Sofia Carter från Nature Travels i Storbritannien besökte Jämtland Härjedalen i höstas i samband med den visningsresa vi gjorde i samarbete med Visit Sweden under temat Spellbound by Sweden. Ressan gick till Trillevallen, Lofsdalen, Klövsjö och Östersund. Vi träffade Sofia igen när vi via projektet Välkommen åter deltog i London på Swedish Workshop UK. Sofia ville gärna hitta ett lämpligt företag för ett ”Hemma-hos-reseupplägg” där britter får uppleva den svenska landsbygden i norr och vi introducerade henne för familjen Collin i Norråker som driver Norråkers handel och Norråker Base Camp. Nu finns det färdiga paketet på Nature Travels hemsida! 

Johannes och Ida Collin med slädhundar
Johannes och Ida Collin driver tillsammans flera olika företag. Bland annat Base Camp Norråker som erbjuder turer med hundsläde.

Norråkers handel & Norråker Base Camp

Norråker är en liten by vid sjön Tåsjön i anslutning till Vildmarksvägen. Inte långt från byn ligger det majestätiska Midsommarberget 742 m ö h. Gäster i Norråker gillar isfiske, att åka hundsläde, rida, paddla, vandra, åka båt och äta gott, Norråkers handel har nämligen områdets bästa sortiment av lokala specialiteter som chark och ost.

Base Camp Norråker och Norråkers Handel är inte hållbara företag för att de måste utan för att ägarna älskar att driva dem på det viset. Ägarna Ida och Johannes Collin lever nära naturen och vill vara med och bevara den för framtiden. Därför innehåller deras aktiviteter för gäster kunskapsinslag om naturen i norra Sverige, de använder ekologiska produkter och tar en aktiv del i att utveckla det lokala samhället. Ida och Johannes vill helt enkelt göra vad de kan för att världen ska bli lite bättre.

Familjen Collin har tidigare förekommit i ett tyskt/franskt tv-program om svensk jul där man får följa med familjen i deras förberedelser och hur de sedan firar jul.

Nature Travels

Nature Travels är ett av få företag i Storbritannien som specialiserat sig på ekoturism och medvetna äventyrsresor till Sverige, Finland och Norge. I ägarparet finns Sofia Carter som ursprungligen växte upp i Sverige, men som bott på många olika platser i världen och nu driver hon sedan ett flertal år Nature Travels tillsammans med sin man från Storbritannien. Deras kunder är dock inte bara britter, de kommer från hela världen.

Sofia besökte Jämtland Härjedalen senast hösten 2023 via visningsresan som arrangerades via projektet Välkommen åter i samarbete med Visit Sweden och senare under hösten träffades representanter för projektet och Sofia även vid Swedish Workshop i UK. Kontakter som ledde fram till att vi nu har ett hemma-hos-paket med Norråkers handel och Norråker Base Camp.

Paketet: “Winter Wonderland in Jämtland, Sweden”

Paketet marknadsförs som ett lättsamt “off-the-beaten-track” (ungefär: något som inte alla redan har gjort) äventyr med en rad aktiviteter och en chans att uppleva den magiska svenska vintern på svenskt vis. Resan är ett äkta vinteräventyr för både vuxna och familjer med barn.

Vinter i Jämtland är en fantastisk arena för både vuxna och barn. I Norråker får gästerna vara med och sätta sela på Husky-hundarna inför turen med hundsläde, åka ut med snöskoter och isfiska, gå med snöskor genom skogen på natten, åka häst och släde, göra snöänglar, ta det lugnt i bastun och spana efter norrsken efter en tur med spark till den lokala lanthandeln, Norråkers handel.

Representerar du ett företag i Jämtland Härjedalen som erbjuder aktiviteter för en utländsk målgrupp? Kontakta Anne Adsten och Philip Kibsgård för att höra mer om planerade aktiviteter i projektet Välkommen åter och prenumerera på Jämtland Härjedalen Turism:s nyhetsbrev (genom att lägga in din mailadress i rutan).

Skip to content