logo-reg-jh-360x100-optz
logo-eu-reg-utv-fond-250x200-optz
Hundsläde Nordic Husky Farm Vildmarksvägen

Nature Travels förmedlar fem-dagars tur längs Vildmarksvägen med hundsläde

28 maj, 2024
Text: Anne Adsten, JHT
Hundslädestur med Nordic Husky Farm längs Vildmarksvägen

Nature Travels är en brittisk researrangör som fokuserar kring naturnära upplevelser. Jämtland Härjedalen Turism via det pågående projektet Välkommen åter, träffade Sofia, som är en av ägarna första gången hösten 2023 under en FAM-trip i Jämtland Härjedalen. Därefter har vi träffat henne både på Swedish Workshop i London och i Södertälje och vid båda tillfällena har nya kontakter med turismföretagare i regionen knutits. Den här gången har Nature Travels tecknat avtal med Nordic Husky Farm längs Vildmarksvägen om att sälja deras fem dagar långa äventyr med hundsläde längs Vildmarksvägen.

“Jag har fantastiska nyheter – idag har vi signerat avtalet för samarbete mellan Nordic Husky Farm och Nature Travels!!! 🙂
Tusen tack för att ni på JHT gör det möjligt! It would not happen without you! 😘
De kommer att sälja vårt nya 5-dagars paket HUSKY WILDERNESS OVERNIGHT TOUR,” skrev Katerina Paleckova 14 maj 2024

“Vi som jobbar i projektet, Anne Adsten och Philip Kibsgård, är superglada över att vi kan se resultat av våra insatser på så kort tid. Denna förfrågan om att hitta en aktör som kan leverera den här typen av äventyr kom under Swedish Workshop i Södertälje 25 april 2024 och nu 28 maj 2024 finns erbjudandet redan på Nature Travels hemsida!”

Om Nature Travels

Nature Travels är en researrangör baserad i Storbritannien som specialiserar sig på natur- och friluftsupplevelser. De erbjuder ett brett utbud av äventyrsresor i de nordiska länderna, inklusive Sverige, Norge, Finland och Danmark. Deras resor fokuserar på aktiviteter som vandring, kanotpaddling, skidåkning, hundspann och andra naturnära upplevelser. Nature Travels lägger stor vikt vid hållbar turism och samarbetar ofta med lokala guider och företag för att säkerställa autentiska och miljövänliga reseupplevelser.

Husky Sled Experience in Northern Jämtland

Turen är medelsvår enligt Nature Travels och låter besökaren uppleva turer med hundsläde dragen med huskies, hemlagad mat, att få vara med och ta hand om hundarna, att uppleva stjärnklar himmel, prova på isfiske samt att vara med om att sätta upp läger och förbereda samt laga mat i underbart vackra Jämtland.

Om Nordic Husky Farm

Den lokala leverantören av äventyret är Nordic Husky Farm, 40 km nordväst om Strömsund inom Vildmarksvägen-området.

Nordic Husky Farm är en upplevelsebaserad verksamhet som erbjuder hundspannsturer och andra hundrelaterade aktiviteter i norra Sverige. Ägarna av gården, Katerina Paleckova och Jachym Lukes, ger besökarna chansen att uppleva naturen på nära håll genom spännande turer med vältränade huskyhundar. Förutom hundspann erbjuder de också boendealternativ och möjligheter att delta i skötseln av hundarna, vilket ger en djupare förståelse för livet på en huskyfarm. Nordic Husky Farm fokuserar på hållbar turism och ett nära samarbete med naturen.

Katerina och Jachym kom till Strömsunds kommun från Tjeckien 2005 för att kunna följa sin dröm om att träna huskyhundar i ett område med lång vinter.

Skip to content