Edible Country Flamman Storlien Tina Stafren

Ny gör-det-själv-restaurang på fjället

5 augusti, 2019
Text: Jämtland Härjedalen Turism
Bokningsbart bord i Storlien på gränsen mellan Sverige och Norge. Foto: Tina Stafrén för Jämtland Härjedalen Turism
Share on twitter
Share on facebook
Share on google
Share on linkedin
Share on email

”The Edible Country” är ett samlat begrepp för ett antal gör-det-själv restauranger i Sverige. Nu finns ytterligare ett bord att boka på gränsen mellan Sverige och Norge. I Storlien har Jämtland Härjedalen Turism tillsammans med Lena Flaten från Flammans Skafferi och Visit Sweden placerat ett middagsbord för att locka gäster ut i naturen. Vid bordet kan gästerna slå sig ner och avnjuta skogens och fjällets skafferi med hjälp av recept som bland annat jämtlandsbördige stjärnkocken Niklas Ekstedt har tagit fram.

På bordet vid gränsen mellan Norge och Sverige kan gästerna välja mellan att duka upp egna måltider eller att boka en kock och ta hjälp av Lena Flaten på Flammans Skafferi för råvaror och expertis. Sedan tidigare finns även ett bord i Bydalen hos Bydalens Wärdshus. De jämtländska borden är tillverkade av Wikners i Persåsen och samtliga bord bokas via Bookatable.com

Bordet i Storlien lanseras i ett samarbete mellan Jämtland Härjedalen Turism och Tröndelag Resiseliv i Interregprojektet Welcome!

Läs hela pressmeddelandet om det nya bordet i Storlien här

Läs mer om satsningen ”The Edible Country”:

Adventure Sweden – The Edible Country
Visit Sweden – The Edible Country
Kampanjfilm – The Edible Country
Halvårsrapport Welcome!

För mer information om The Edible Country och de bokningsbara borden i Storlien & Bydalen:

Mårten Wikner, Jämtland Härjedalen Turism
Lena Flaten, Flammans Skafferi
Richard Svedjesten, Bydalens Wärdshus

För mer information om Interreg-projektet Welcome!

Karin Gydemo Grahnlöf, JHT
Linda Wasell, JHT