logo-reg-jh-360x100-optz
logo-eu-reg-utv-fond-250x200-optz
Mikael Jonsson

Pod: “Alla gynnas av samverkan” – Mikael Jonsson

15 december, 2022
Text: Jonas Herjeby, JHT
Mikael Jonsson, vd Destination Östersund, gästar podden och pratar om hur de arbetar med både besökare och inflyttare och hur besöksnäringen fungerar som samhällsbyggare. Foto: Göran Strand

Besöksnäringen och evenemang är viktiga faktorer för Östersund och Jämtland Härjedalens attraktionskraft och utveckling. I det här avsnittet gästas podcasten av Destination Östersunds vd, Mikael Jonsson.

Besöksnäringen som plats- och samhällsutvecklare

Östersund står starkt i konkurrensen från evenemang både i Sverige och internationellt och skapar tillsammans med resten av Jämtland Härjedalen en attraktiv region på flera sätt. I det här avsnittet av Jämtland Härjedalen Turisms podcast gästas vi av Mikael Jonsson, vd på Destination Östersund, som berättar om deras verksamhet och olika samarbeten. Vi pratar inte bara besökare, utan även inflyttning, lokalbefolkning och besöksnäringen som både en plats- och samhällsutvecklare.

Vi får också höra om evenemangens roll i Östersundsregionen, entreprenörskap, hur vi kan bli bättre på att samarbeta över både geografiska och andra gränser och hur Jämtlandsmodellen passar in i allt det här.

Med i studion finns Håkan Lundqvist som leder samtalet och JHT:s Jonas Herjeby. Podcasten är en del av projektet Besöksnäringens roll för regional utveckling 2.0 och hittas här, eller där dina poddar annars finns.

Skip to content