logo-reg-jh-360x100-optz
logo-eu-reg-utv-fond-250x200-optz
Jonas Herjeby och Teres Gärdin, JHT

Pod: ”Besöksnäringens bredd är vår styrka, men ibland en utmaning” – Jonas Herjeby och Teres Gärdin

5 april, 2023
Text: Jonas Herjeby, JHT
Projektledare Jonas Herjeby och vd Teres Gärdin är rösterna i det här avsnittet av podcasten, där vi pratar mer om vad projektet Besöksnäringens roll för regional utveckling gett för resultat. Foto: Håkan Lundqvist

Platsutveckling, samhällsbyggare, värdskap och samverkan. Besöksnäringens roll för tillväxt och utveckling har berörts på många sätt och med olika gäster i podcasten. Den här gången får vi dyka lite djupare i projektet som ligger till grund för ämnet i fråga. 

Ett steg i att få fler att förstå

JHT:s projekt Besöksnäringens roll för regional utveckling 2.0 har börjat gå in i slutfasen. Vi har pratat om besöksnäringens betydelse för regionen och för tillväxt på många olika sätt med många olika personer i den här podcasten. Men vad har projektet egentligen kommit fram till? Och hur ska Jämtland Härjedalen Turism arbeta framåt?

I det här avsnittet får vi höra mer av projektledare Jonas Herjeby och vd Teres Gärdin om projektet och hur både JHT och besöksnäringen i Jämtland Härjedalen kan dra nytta av resultaten som kommit fram. Projektet har bland annat inventerat hundratals besöksnäringsaktörer i regionen, vänt och vridit på olika sätt att mäta turismen och tagit fram Jämtlandsmodellen. Men har vi då blivit bättre på att prata om turismens betydelse? Och vad kan 32 000 fritidshus göra för nytta i riksdagen? Håkan Lundqvist leder samtalet när vi undersöker detta vidare.

Den här podcasten görs inom projektet Besöksnäringens roll för regional utveckling 2.0 och du hittar avsnittet här eller där dina poddar finns!

Skip to content