logo-reg-jh-360x100-optz
logo-eu-reg-utv-fond-250x200-optz
Teres Gärdin, Robert Pettersson, Håkan Lundqvist

Pod: “Varför turismprojekt?” – Robert Pettersson och Teres Gärdin

30 juni, 2022
Text: Jonas Herjeby, JHT
Teres Gärdin och Robert Pettersson samtalar om projektvärlden. Foto: Håkan Lundqvist

Inom projektet Besöksnäringens roll för regional utveckling har turismforskarna på Mittuniversitetet gått igenom alla EU-finansierade projekt mellan åren 2011 och 2020. I det här avsnittet får vi höra mer om projektvärlden och vad projekten betyder för utvecklingen och besöksnäringen i Jämtland Härjedalen. 

Utvecklingen i regionen är till stor del projektdriven, precis som vår verksamhet på JHT. Men vad blir det av alla projekt och hur viktiga är de för besöksnäringen? Och vågar man granska sig själv?

Projekten viktiga för turismutveckling

I avsnittet berättar Robert Pettersson, verksamhetsledare och forskare på turismforskningscentrumet ETOUR vid Mittuniversitetet, om vad de kommit fram till i sin studie och vilka typer av projekt som finansierats. Tillsammans med JHT:s vd Teres Gärdin diskuteras också projektens viktiga betydelse och vi får höra hur de bidragit till att utveckla och sätta Jämtland Härjedalen på kartan.

Samtalet leds av Håkan Lundqvist och avsnittet finns i sin helhet här, eller där dina poddar finns. Mer om rapporten och vad som står att läsa i den hittas här.

Skip to content