IMG_8439

Rader från VD v23 2023

7 juni, 2023
Text: Teres Gärdin VD JHT

Jag tar tillfället i akt att slå ett slag för vår dag tillsammans den 19:e oktober. Turismdagen går i år av stapeln i Åre. Nyhet för i år är att vi förutom priset ”Årets turismföretagare” kommer att dela ut ytterligare två priser, ”JHT:s hederspris” och ”Årets personlighet”.
Ni är så många där ute som varje dag skapar, brinner och levererar för vår gemensamma näring och det vill vi gärna hylla!

En annan viktig programpunkt under Turismdagen är det samtal som kommer att ske mellan regionala politiska företrädare. Vi har en nationell strategi för besöksnäringen som upplevs undangömd och mindre anslag till de nationella aktörerna i systemet som till exempel Visit Sweden. Men också med ett regionalt perspektiv ska det bli intressant att höra politikernas syn på vår framtid i en näring som fortsatt växer så det knakar, vilka partier vill lindra den växtvärken? Samtalet kommer att ledas av ingen mindre än Anna Wallén, näringspolitisk chef hos Visita.

Har du inte redan säkrat din plats på Turismdagen 2023 så är det hög tid, alla som verkar i vårt län är en del av besöksnäringen, så känn att du är välkommen!

Har du redan nu förslag på vinnare av Jämtland Härjedalen Turism:s hederspris och eller Årets personlighet i besöksnäringen, mejla mig gärna.

Skip to content