Stekenjokk vildmarksvägen Gerd Sjöberg

Strömsunds kit för InfoPoints

28 februari, 2019
Text: Anne Adsten och Annika Zakrisson, Strömsund.
Bil längs Vildmarksvägen vid Stekenjokk på sommaren när vägen är öppen. Foto: Gerd Sjöberg
Dela på twitter
Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på email

Strömsunds och Gäddede turistinformationer har 20 InfoPoints i den avlånga kommunen Strömsund i norra delen av Jämtland mot den norska gränsen. Eftersom det är 140 km mellan de två turistinformationerna och den populära Vildmarksvägen går genom kommunen så passerar en hel del gäster som kan behöva extra information om lokala sevärdheter, matställen, boendemöjligheter samt aktuella evenemang via områdets InfoPoints.

Kit InfoPoint Frostviken
Kit för InfoPointen Naturvärdarna i Frostviken. Foto: Annika Zakrisson

I Strömsunds kit för InfoPoints finns ett diplom som företaget kan visa i sin lokal, möjlighet att låna broschyrställ och fasad-skylt/flagga, ett årsmärke att sätta på dörren samt en pdf om att vara InfoPoint. Det finns även ett kollegieblock för att notera funderingar och idéer kring produkt- och tjänsteutveckling utifrån gästernas förfrågningar och för att notera mail-adresser inför sommarens enkätundersökning via mail (2019). Tanken med mappen är att InfoPoint-personalen kan samla all information på ett ställe så att den är lätt att nå för alla i företaget.

För att förbereda InfoPoint-personalen inför sommaren kommer två informationsmöten att hållas i vardera änden av kommunen. En i maj i samband med kick-offen inför årets öppning av Vildmarksvägen över Stekenjokk (vägen över fjällmassivet tar många dagar i anspråk att ploga upp och öppnas sedan i början av juni varje år). Den andra träffen sker i Hoting för den delen av kommunen. I tillägg kommer en värdskapsdag att arrangeras med Anna Gillgren turismstrateg för Strömsunds kommun som utbildat sig till värdskapscoach.

Strömsund och Gäddede turistinformationer är två av de totalt 14 auktoriserade turistinformationer som deltar i JHTs projekt Framtidens Besöksservice i Jämtland Härjedalen.

För mer information om hur Strömsunds Turistinformation jobbar med sina InfoPoints, kontakta Annika Zakrisson.

Skip to content