Special Olympics World Winter Games 2021

Inför Special Olympics World Winter Games Åre Östersund 2021

18 september, 2019
Text: Jämtland Härjedalen Turism
Special Olympics World Winter Games 2021 arrangeras i Åre och Östersund. Foto: Special Olympics

År 2021 står Åre & Östersund värd för Special Olympics World Winter Games

Special Olympics är världens största internationella idrottsevenemang med fokus på personer med intellektuell funktionsnedsättning. Drygt 2 000 tävlande från över 100 länder kommer till Åre och Östersund 2021 för sitt livs idrottsupplevelse, att tävla inom utförsåkning, längd, konståkning, innebandy, hastighetsåkning, snösko sprint och snowboard. Tillsammans med familjer, ledare, funktionärer och media från hela världen räknar arrangören med att spelen lockar 12 000 personer. Tävlingarna sker i Åre och Östersund. Med tanke på att resan kan vara lång för många av deltagarna och att de har med sig hela familjen i många fall så är chansen stor att de passar på att lägga extra dagar i Jämtland Härjedalen för att uppleva regionen. Chansen att de stannar längre ökar med möjligheterna att kunna uppleva regionen på ett bra sätt.

Här finns ett faktablad om tävlingarna.

Här på tävlingarnas facebook-sida kan du följa nyheter kring kommande event.

Hemsida för tävlingarna finns här

Design för alla

Att sevärdheter, boenden, restauranger och resesätt är så tillgängliga som möjligt är en självklarhet och nu finns dessutom en extra anledning att göra anpassningar för att ta emot alla dessa deltagare i regionen. Ett bra sätt att synliggöra hur er anläggning fungerar är att berätta på den egna hemsidan och att göra de texterna sökbara. En utgångspunkt är att tänka i termerna Design för alla, d v s att det ska fungera för unga och gamla oavsett förutsättningar.

Här kan du läsa mer om JHTs tillgänglighetsarbete.

Här hittar du JHTs Värdeguide – för praktiska råd och tips för anpassningar av både produkter/tjänster och kommunikation.

Skip to content