Malin Tengman Teodor Peterson IDS Bemanning Rekrytering

IDS Bemanning & Rekrytering

11 november, 2020
Text: Anne Adsten, JHT
Malin Tengman och Teodor Peterson, IDS Bemanning och Rekrytering.

Med Malin Tengman och Teodor Peterson i spetsen förmedlas personal med idrottens egenskaper i regionen. De och övriga i den så kallade Swetour-gruppen, ett branschråd för arbetsmarknads- och kompetensfrågor, är inbjudna att berätta om sig själva och hur de ser på morgondagens medarbetare i samband med JHTs projekt Morgondagens medarbetare 2.0.

Om IDS Bemanning & Rekrytering

De egenskaper och drag från idrottsvärlden som aktiva har är attraktiva på arbetsmarknaden. Genom IDS Bemanning & Rekrytering kan aktiva skilja sig från massan, hitta arbeten som matchar sin aktiva vardag och utveckla yrkeskarriären parallellt med pågående idrottssatsning.

“Hos oss finns personalen som alltid ids göra jobbet. Vi förmedlar individer med idrott i blodet. Personer som älskar att vinna och kan bita ihop när det behövs. Vår personalstyrka kan lyfta dig och ditt företag – de är proffs på att ge och ta feedback.”

Från IDS Bemanning & Rekryterings hemsida

Framtidens besökare

Malin tror att framtidens besökare i Jämtland Härjedalen kommer att attraheras av hur vackra, välskötta och lättillgängliga naturupplevelserna är, även i framtiden då vi hittat hållbara strategier för att kunna välkomna de oerfarna fjällturisterna. Hon tror starkt på att cykling är den produkt som vi kommer se växa i betydelse och att fler och fler skidanläggningar hittar sin nisch när det handlar om att positionera sig för cykelturisten.

Kompetens för att ta emot framtidens besökare

Teodor pekar på förmågan att optimera processer, att se potential och våga tänka kreativt med utgångspunkt från kundens perspektiv som en viktig kompetens för att tillgodose framtidens besökare. Han menar vidare att turismen behöver människor som gillar att omvärldsspana och applicera fynden lokalt för att bygga större attraktion till sitt unika resmål. Hans uppfattning är att med en attraktiv destination så ökar även intresset för att bosätta sig där.

Starka team för att ta emot framtidens besökare

Genom att skapa starka team med rätt kompetens och personliga egenskaper, så kommer rekrytering och kompetensförsörjning att underlättas för att ta emot framtidens besökare anser Teodor. Att arbeta med kompetensutveckling hos befintlig personal kan vara ett sätt att minska personalomsättningen och utnyttja den lokalkännedom som finns på orten, säger han vidare.

Om Malin & Teodor

Malin har en bakgrund som Nationell chef inom skicross och Specialidrottslärare vid JGY (Jämtlands gymnasium) medan Teodor har ett förflutet som professionell idrottare inom längdskidåkning.

På fritiden packar Malin gärna en matsäck och tar med hela familjen ut på en fjälltur, är det vårvinter så blir det gärna någon topptur och om sommaren så cyklar hon gärna.

Malin och Teodors smultronställen i Jämtland Härjedalen

  • Skidåkning i Trillevallen med tillhörande våffla i Ytterstvallen (Malin)
  • Klövsjö/Storhogna, löpning och skidåkning på fjället (Teodor)
  • Gåsåns vindskydd vid Storulvån (Malin)

 

Läs mer om IDS Bemanning & Rekrytering här

 

Koppling till projektet Morgondagens medarbetare 2.0

Syftet med personporträtten inom projektet Morgondagens medarbetare 2.0 är att synliggöra hur olika profiler beskriver sitt jobb med koppling till turismnäringen, uppmärksamma karriärvägar, motiv, kompetens och rekrytering för att få fler att se att de kan ha en framtid inom besöksnäringen i Jämtland Härjedalen.

Skip to content