logo-reg-jh-360x100-optz
logo-eu-reg-utv-fond-250x200-optz
Fast facts on tourism business in Jämtland Härjedalen Sweden 2022.

Infograf: Snabba fakta om turismen i Jämtland Härjedalen (2022)

28 augusti, 2023
Text: Anne Adsten, JHT
Bild: Aloq

Snabba fakta om turismen i Jämtland Härjedalen i en enkel bild för dig som vill berätta om besöksnäringen (enkelt att lägga in bilden i din powerpoint). Infografen finns på svenska och engelska och visar omsättning, antal gästnätter, sysselsättning m m för dig som vill kunna visa turismens betydelse för Jämtland Härjedalen i översiktligt format.

Infografen bygger på 2022 års siffror (de senaste vi har tillgängliga) och inför årets version har vi gjort ett försök att redovisa även de mjuka värden som besöksnäringen bidrar med.

Nyheter

Årets infograf har kompletterats med ett ordmoln i ett försök att visa upp de värden som besöksnäringen representerar för oss i regionen och som är svåra att kvantifiera. Andra nyheter är antal Kultur- och turismaktörer utifrån inventeringen som genomfördes inom projektet Besöksnäringens roll för regional utveckling samt så har vi lagt till att regionen nu har sin första Nationella Geopark: Geopark Indalsälven.

Schematisk karta

Observera att kartan i Infografen endast är tänkt att ge en schematisk bild över regionen för att visa att det är möjligt att ta sig TILL regionen via tåg, buss, bil och flyg. Här hittar du en mer detaljerad karta över Jämtland Härjedalen och de största sevärdheterna & attraktionerna.

Områdesnamnen på kartan utgör befintliga destinationsorganisationer och orter med flygplatser inom Jämtland Härjedalen.

Om du är medlem i JHT och önskar underlaget för att göra egna tillägg, kontakta Jämtland Härjedalen Turism.

Infografen är designad av Aloq med fakta framtagna/samlade av Nordanalys och Jämtland Härjedalen Turism under 2023.

Skip to content