Kartan över sevärdheter i Jämtland Härjedalen är efterlängtad som arbetsredskap av bl a Annica Grinde som är turistinformatör vid Visit Östersund Turistcenter. Foto: Anne Adsten

Karta över Jämtland Härjedalens största attraktioner

31 oktober, 2018
Text: Anne Adsten
Kartan över sevärdheter i Jämtland Härjedalen är efterlängtad som arbetsredskap av bl a Annica Grinde som är turistinformatör vid Visit Östersund Turistcenter. Foto: Anne Adsten

En enkel karta i A3-format tryckt och monterad i block så att de lätt kan rivas av till besökande. Kartorna är tryckta på papper som gör det lätt att anteckna på dem.Kartan används främst av Turistinformationer, Turistcenter och InfoPoints för att visa vägen för besökare och ringa in för gästerna intressanta besöksmål och destinationer utifrån uttryckta preferenser.

Kartan är framtagen som ett visuellt verktyg inom projektet Framtidens besöksservice i Jämtland Härjedalen som ett led i att förenkla turistinformatörers arbete och öka chanserna till att våra besökare stannar längre och spenderar mer under sitt besök.

Så har attraktioner och aktiviteter valts ut

Samtliga Turistinformationer och Turistcenter i Jämtland Härjedalen bjöds in att lämna synpunkter inför framtagningen av kartan under sommaren-hösten 2018 samt under hösten-vintern 2021-2022 inför en ny utgåva.

Självklart finns fler områden med vandring, fiske, skidliftar och skidspår m m. För denna karta har vi dock försökt att begränsa utpekade aktivitetsområden till dem som har en uttalad turistisk verksamhet till skillnad från faciliteter som i huvudsak skapats för lokalbefolkning. Det ska vara enkelt som besökare att hitta fram till vald aktivitet via information på nätet och på plats eftersom kartan endast är en orienteringskarta. Det ska oxå finnas turistisk infrastruktur i närområdet: boende, matställen, infrastruktur och andra turistaktiviteter.

Attraktionerna som är markerade på kartan är utvalda för att de är uttalade turistattraktioner där man önskar få gäster från mer än lokalområdet. De har ett stort allmänintresse och ett större besöksantal på årsbasis, har generösa öppettider, är unika för sitt område, har tillgänglig information helst även på engelska och är tillgängliga för en stor grupp människor: har parkeringsmöjligheter, skyltning och  faciliteter för besökande.

Kartan är producerad av Gustav Kron.

Se även artikeln på Adventuresweden.com om Jämtland Härjedalens största sevärdheter.

Här hittar du en reseguide för Jämtland Härjedalen i pdf-format.

Skip to content