Teres Gärdin VD Jämtland Härjedalen Turism. Foto: Anne Adsten

Rader från VD v3 2024

15 januari, 2024
Text: Teres Gärdin VD JHT
Teres Gärdin VD Jämtland Härjedalen Turism. Foto: Anne Adsten

Nytt år och nya möjligheter

Avlägger ni nyårslöften? Tänker att det mest ideala vore om vi inte hade en enda idé till just ett löfte, det betyder ju då att vi redan lever så som vi bäst mår bra av. Här på JHT likt hos de flesta av er är vi nu inne i en tid på året där det summeras och bestäms nytt. Mycket tid går åt att både skriva och räkna, året som gått och året som kommer.

Jag berättade en gång i en podd hur jag i stället för ett nyårslöfte håller ett högst internt årsmöte med mig själv. Likt ett årsmöte går jag igenom att det finns en ekonomi i balans, summerar det gångna året och dess viktiga händelser i en förvaltningsberättelse. Jag ställer frågan till mig själv om jag höll och genomförde de redan bestämda aktiviteterna. Det är ett sätt som fungerar bra för mig, att lägga en stund på att reflektera och se över vad som eventuellt behöver göras och utvecklas framåt. Nya mål sätts upp i verksamhetsplanen med tillhörande budget, och sen kör jag. Precis som i en verksamhet kastas förutsättningarna om i livet och vi måste vara redo att uppdatera, parera och korrigera.

Här på JHT, likt hos de flesta av er, är vi nu inne i en tid på året där det summeras och planeras för nya verksamheter. Mycket tid går åt att både skriva och räkna, året som gått och året som kommer.

En stor del av verksamheten här hos oss på Jämtland Härjedalen Turism är projekt. Projekten får inte tangera ordinarie verksamhet eller uppdrag men heller inte ligga allt för långt ifrån, vilket är en utmaning som ni förstår.

I årsskiftet har vi beviljats två nya möjligheter att utveckla, testa och påvisa delar av regionens turism och som ni kan läsa mer om i artiklarna: Samverkan och utveckling av camping i Jämtland Härjedalen samt Samverkan för besöksnäringen i Jämtland Härjedalen. Känslan liknar att starta upp två nya ”företag” i företaget, så spännande och så kul. Från att klura och skriva fram projektet till att äntligen få gehör och starta upp. Så totalt har vi nu fyra projekt i rullning här hos oss, alla väldigt olika men med syftet att skapa skillnad för hela vår region och våra medlemmar. Sen håller vi tummarna för att vi de närmsta dagarna får besked om att vi fortsatt får möjligheten att arbeta med utvecklingen av våra vandringsleder i länet, ett arbete som vår styrelse starkt vill prioritera.

Så, år fyra för mig som ansvarig här på JHT är redan igång i full fart och jag tillsammans med mina kollegor är mer än redo att fortsatt visa mod, använda vår kunskap, utveckla och driva på för besöksnäringen i Jämtland Härjedalen, och hela året lovar jag att vi kommer att ha roligt, för det är då vi är som bäst.

Skip to content