logo-reg-jh-360x100-optz
logo-eu-reg-utv-fond-250x200-optz
Värdskap Mats Lind

Seminariedag: Framtidens kompetensattraktion Jämtland Härjedalen

15 december, 2022
Text: Andreas Edholm och Anne Adsten, JHT
Marika i Jormvattnet är en av regionens företagare som regelbundet anställer personal. Foto: Mats Lind

Kompetensattraktion är en av Jämtland Härjedalens största utmaningar idag. Vi ser ett behov av ökad samverkan mellan aktörer som arbetar med kompetensattraktion för gemensam struktur och långsiktighet. Helt enkelt; Hur får vi fler med efterfrågad kompetens att flytta till Jämtland Härjedalen?

Tillsammans med Region Jämtland Härjedalens projekt “En attraktiv region” och Handelskammaren Mittsverige bjuder JHT via projektet Morgondagens medarbetare in till en kreativ dag 1:a februari 2023, där vi diskuterar framtidens arbetsmodell för en mer samlad kompetensattraktion.

Tid & plats

Onsdag 1:a februari 2023, kl 11-16 inklusive lunch och fika på Östersundstravet.

Målgrupp

JHT:s Swetourgrupp samt styrgrupper och arbetsgrupper som är knutna till Region Jämtland Härjedalens projekt “En attraktiv region” och Handelskammarens projekt Kompetenskompassen.

Program

11.00 Välkommen

11.10 Presentationsrunda

11.30 Lärdomar och fortsatta utmaningar i spåren av projektet “Morgondagens medarbetare“, Andreas Edholm och Anne Adsten, Jämtland Härjedalen Turism.

12.00 Lunch

13.00 “Ta Steget” – uppmaningen som fått närmare 800 personer att på riktigt värdera en flytt till Jämtland Härjedalen, Sara Larsson och Kristina Kristoffersson berättar om Region Jämtland Härjedalens projekt.

13.30 Paus

13.40 “Kompetenskompassen” ger möjligheter för Handelskammaren Mittsverige att arbeta hela vägen från grundskolan till universitetet för arbetskraftsförsörjning. Maria Åberg Regionchef och Felicia, Handelskammaren Mittsverige berättar om nya projektet.

14.20 Paus

14.20 Workshop: Hur samordnar vi oss för bästa utväxling av gemensamma resurser för framtidens kompetensattraktion? – Per Anders Nybond, KLYO.

15.30 Sammanfattningar och diskussion.

16.00 Avslut

Anmälan

Ange namn, organisation/företag och eventuella matallergier via mail, senast 26 januari 2023.

 

Skip to content