Vakantiebeurs 2019

Welcome! möter KLM på Vakantiebeurs i Holland

15 januari, 2019
Text: Linda Wasell
Fakta om Vakantiebeurs 2019.
Dela på twitter
Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på email

Förra veckan kickstartade JHT, med Karin och Linda i spetsen, Interregprojektet Welcome med ett besök på resemässan Vakantiebeurs i Holland. Syftet var ett möte med KLMs globala ledning för turismutveckling med intention att initiera nya samarbetsformer och med gemensam kraft fylla de plan som redan idag trafikerar Shiphol – Vaernes Trondheim Airport. Att använda en existerande transportör och addera kännedomsarbete är ett kostnadseffektivt sätt för att generera fler holländska gäster till Jämtland Härjedalen och Tröndelag. Mötet blev mycket lyckat och JHT kommer nu tillsammans med Tröndelag att gå vidare för att etablera ett samarbete.

 

Karin Linda Vakantiebeurs
Linda Wasell och Karin G Grahnlöf på Vakantiebeurs 2019.

Resemässan Vakantiebeurs i Utrecht Holland

Vakantiebeurs är en av Europas största resemässor för globala semesterresemål med över 100 medverkande länder och närmare 110’000 besökare (2018). Mötet med KLM lades under mässans första dag som är vikt till B2B medan resterande mässdagar riktar sig direkt till konsument.

Bonus under besöket blev möten med Delta Airlines, National Geographic Expeditions och WideOyster Magazine. Dessutom gjordes studiebesök hos svenska och norska utställare för att planera för ett eventuellt deltagande från Jämtland Härjedalen nästa år. Ytterligare bonus blev prisutdelningen för Hollands bästa foto 2018 där vår samarbetspartner Frits Meyst på WideOyster Magazine tog hem förstapriset för ett National Geographic omslag – samma fotograf och publikation deltog under JHTs ”Adventure Sweden days” i höstas och kommer inom kort att publicera ett stort vandringsreportage från Vålådalen.

Wideoyster Vakantiebeurs
JHTs samarbetspartner Frits Meyst på WideOyster Magazine tog hem förstapriset för ett National Geographic omslag vid Vakantiebeurs 2019.

Om Welcome

Interregprojektet Welcome ska verka för ökad internationell kännedom och konkurrenskraft för bättre lönsamhet året om för besöksnäringen. Detta görs genom proaktiv bearbetning av transportörer, turoperatörer och media, tre nyckelaktörer som är beroende av varandra för att helheten ska fungera.

Jämtland Härjedalen och Tröndelag är både enskilt och tillsammans en internationellt attraktiv produkt med stor potential för ökad hållbar året runt turism. I regionerna finns god tillgänglighet genom ett tågnät som sträcker sig över gränsen samt flygplatser i Vaernes, Åre/Östersund, Röros och Sveg.

Welcome är en stor satsning som löper över tre år. Tillsammans med projektägarna Jämtland Härjedalen Turism och Tröndelag Reiseliv kommer ett stort antal både större och mindre företagare med en tydlig vilja att öka andelen internationella gäster att involveras i ett gränsöverskridande partnerskap. Satsningen finansieras på svensk sida av Interreg Nordens Gröna Bälte, Region Jämtland Härjedalen och Jämtland Härjedalen Turism. På norsk sida är det IR-middler tillsammans med Fylkeskommunen, Avinor Vaernes, Luftfartsforum, Visit Trondheim, Visit Innherred, KystNorge och Tröndelag Reiseliv som finansierar satsningen. 

Welcome! bemannas på svensk sida av Karin Gydemo Grahnlöf & Linda Wasell på deltid. Läs mer om projektet här

Skip to content