Fakta om turismen i JH

JHT Nyhetsbrev v18 2019

2 maj, 2019
Text: Jämtland Härjedalen Turism
Fakta om turismen i Jämtland Härjedalen 2019. Framsidesbilden är fotograferad av Lukasz Warzecha.

Slutrapport av förstudien Morgondagens medarbetare, Fakta om turismen i Jämtland Härjedalen 2019, Infograf, Största sevärdheterna & evenemangen, Reflektioner från en fjällby och Gästundersökning i Jämtland Härjedalen sommaren 2019.

Slutrapport Morgondagens medarbetare

Förstudien ”Morgondagens medarbetare” har resulterat i förslag till fyra framtida aktiviteter som i huvudsak bygger på tolv ”behov” utifrån intervjuer med strategiskt utvalda personer med god insyn i branschen, enkät bland nuvarande och examinerade studenter vid Turismprogrammet på Mittuniversitetet, enkät bland företagen inom besöksnäringen i Jämtland Härjedalen, fokusgruppintervju samt en genomgång av forskningsrapporter.

Läs mer 

Fakta om turismen i JH 2019

Nu finns rapporten “Fakta om turismen i JH 2019 (2018 års siffror)” att hämta som pdf (jht.se) eller tryckt exemplar (JHTs kontor) med information om besöksnäringens omfattning och betydelse för länet, var gästen kommer ifrån, bilden av Jämtland Härjedalen, gästens anledning att resa hit m m. Här hittar ni även en uträkning kring framtida gästbäddskapacitet i regionen. Utifrån siffrorna finns även en lättillgänglig “Infograf” samt en lista över regionens största sevärdheter och evenemang.

Fakta om turismen i JH 2019 (pdf)
Infograf JH 2019 på svenska & engelska (pdf)
JH största sevärdheter 2019
JH största evenemang 2019 

Reflektioner från en fjällby

Rut Magnusson från Bakvattnet medverkade i JHT:s turismpanel ”Titta bakåt för att se framåt” vid årsstämman för JHT 2019. Hon har också nyligen givit ut en bok ”När turismen kom till Åkersjön & Bakvattnet”.  Boken och hennes medverkan gjorde att hon började fundera på frågor om bygdeutveckling och hur en turismnäring växer fram. 

Läs mer 

Gästundersökning 2019

Tack vare projektet Framtidens besöksservice i Jämtland Härjedalen har vi nu chansen att få reda på hur länge våra gäster stannar, hur de bor, vilka de är, hur mycket de spenderar under sitt besök hos oss och vad de tycker om sin vistelse eller tycker att vi bör göra mer kring för att de ska återkomma och helst oxå rekommendera ett besök till vänner och bekanta.

Läs mer 

 

Läs hela JHT Nyhetsbrev v18 inkl länkar här

Skip to content