Tyska influencers Moose Garden

JHT nyhetsbrev v23 2022

10 juni, 2022
Text: Anne Adsten, JHT
Tyska influencers besöker Moose Garden. Foto: Elisabeth Richardsson

Rader från VD Teres Gärdin om vikten av valfrihet för våra besökare. Snabba fakta om turismen i Jämtland Härjedalen 2021. Kommersiella gästnätterna ökade 31% i april 2022. Tyska influencers besökte Jämtland Härjedalen i maj 2022. Jämtlandsmodellen blir ett sätt att beskriva turism. Nominera till Årets Turismföretagare i Jämtland Härjedalen.

Rader från VD

Från världsvan storstadsturist till en känsla av Stig-Helmer

En så pass lång tid har passerat, att t o m längtan glömts bort, längtan att resa utanför vår egen landsgräns.

Att möta våren i Paris har länge varit en dröm för mig, nu har den infriats. Vilka håller med mig, att resan redan tar fart långt innan den fysiskt har påbörjats?

Att grotta runt och leta allt ifrån det där perfekta boendet utifrån ens önskemål till vad man kan smaka på. Titta på kartor och potentiella nya upptäckter väl på plats. Jag älskar känslan av att vara på väg, gärna med sitt resesällskap, som i det här fallet var min svärmor.

Läs mer

Jämtlandsmodellen 

Under våren har en arbetsgrupp bestående av aktörer inom besöksnäringen och andra sakkunniga träffats vid ett antal tillfällen, som en del av projektet Besöksnäringens roll för regional utveckling 2.0. Tillsammans har de diskuterat hur besöksnäringen i länet kan stärkas bland annat via en modell som bättre beskriver besöksnäringens roll för utvecklingen i Jämtland Härjedalen.

Läs mer 

Glasinsamling som ett sätt att beskriva turism

En vinkel på turismens inverkan får vi när vi tittar på Förpackningsinsamlingens statistik per kommun i Sverige där Åre och Härjedalen sticker ut.

Läs mer 

Snabba fakta om turismen 2022

Coronapandemin som slog till med full kraft i mars 2020 har inneburit en stor utmaning för besöksnäringen. Det avspeglar sig med stor tydlighet i nästan alla siffror som beskriver besöksnäringen och dess utveckling. Samtidigt kan det konstateras att Jämtland Härjedalen som helhet klarat sig bättre än många andra regioner i landet och återhämtningen har varit stark, i vissa fall redovisas ”all time high” under 2021.

Läs mer 

Gästnätter april +31% 

April 2022 resulterade i strålande siffror, +31% jämfört med fjolåret. Även om månaden blev ”boostad” av påskeffekter, så är det uppenbart att utlandsmarknaden nu börjar återhämta sig rejält. Det är till och med så att april 2022 visar att vi hade fler utländska besökare i år än 2019 (före pandemin).

Läs mer

Tyska influencers på besök

Projektet Welcome! bjöd i maj 2022 in tyska influencers, bloggare och fotografer till en visningsresa tillsammans med Ehrenberg & Soerensen i 4 dagar. De fick 2 dagar i Östersund och 2 dagar i Åre i ett effektivt tempo.

Läs mer

Tyska bloggare skriver om Östersund & Åre:
ImPrintMyTravel Läs mer
Berghasen Läs mer

Turismdagen & Årets turismföretagare 2022

Boka in eftermiddagen + kvällen den 17 oktober 2022 i kalendern för Turismdagen med årets tema Innovation och börja samtidigt fundera kring vem/vilka du tycker ska nomineras till Årets Turismföretagare 2022 med prisutdelning under Turismdagen.

Läs mer

Läs hela JHT nyhetsbrev v23 2022 här

Skip to content