gala

Nyhetsbrev v25 2018

21 juni, 2018
Text: Jämtland Härjedalen Turism
Illustration: Guldgalan

Microstöd till Naturturismföretagare

Totalt kommer Region Jämtland Härjedalen att dela ut 540 000 kronor i Microstöd till små- och medelstora naturturismföretag som vill rikta sig mot utländska gäster. Stödet innebär att företag kan få upp till 50% av sina kostnader täckta för att knyta strategiska kontakter och inhämta kunskap. Microstödet kompletterar satsningarna på internationalisering inom Turism 2030 som JHT driver sedan tidigare med regionalt projektstöd. Läs mer.

Tillgänglighet & Design för alla

JHT ser fortsatt att det är viktigt att lyfta fram ”Design för alla” även om nu projektet Turism 2030 går mot avslut i juni 2018. Den kunskap som byggts upp inom projektet lever vidare genom framtaget material och framförallt genom uppbyggd kunskap hos deltagande destinationer och företagare. Att skapa förutsättningar för att fler ska kunna ta del av våra besöksanläggningar är en förutsättning för hållbar tillväxt inom besöksnäringen i Jämtland Härjedalen. Läs mer.

Nominera till Guldgalan 2018

Efter sommar kommer höst med kulmen i mitten av november och festen för att hylla handlingskraften och företagsamheten i Jämtland Härjedalen – Guldgalan 15 november 2018. Känner du till ett turismföretag som gör en stor insats för besöksnäringen i Jämtland Härjedalen? Ett företag som utvecklats på ett särskilt sätt, hittat nya sätt att marknadsföra sig och som gör det med flervärde som ledstjärna? Läs mer.

Mårten Wikner hjärta Digitala Destinationer

Mårten som arbetat med tema Creative Gastronomy och gastronomisk utveckling för JHT, är från i höst tjänstledig. Han kommer att arbeta vidare med destinationsutveckling, gastronomi och digitalisering i egen regi via sin kommande hemsida: digitaldestination.se.
Från och med 1 Augusti 2018 når ni honom på mail.

Daniel förstärker kontoret

En nygammal bekantskap finns just nu på JHTs kontor. Daniel Janhagen hjälper oss med att ta fram en ny branschsida för att presentera JHTs verksamhet, statistik, rapporter & nyheter m m. Daniel har tidigare jobbat hos oss med grafisk design, webbdesign och digital support.

Läs hela Nyhetsbrevet vecka 25 2018 här.