Cykling i Ullådalen. Foto: Lukasz Warzecha för Epic Trails.

Nyhetsbrev v44 2018

1 november, 2018
Text: Jämtland Härjedalen Turism
Cykling i Ullådalen. Foto: Lukasz Warzecha för Epic Trails.

Adventure Sweden Days i JH

Som en fortsättning på det internationaliserings-arbete som påbörjades i Turism 2030 bjöd Jämtland Härjedalen Turism in till flera parallella besök under september månad. Strålande sol, vinterns första snö, piskande regn och uppfriskande stormvindar mötte journalisterna och turoperatörerna som överväldigades av höstfärgerna: Travel past 50, Epic Trails, National Geographic, Wide Oyster och IGO Adventures.

Läs mer

Visit Swedens VD på besök i Jämtland Härjedalen

Ewa Lagerqvist, Visit Swedens VD sedan en tid tillbaka, besökte Åre och Vemdalen och träffade dessutom representanter för Lofsdalen och Funäsfjällen under två dagar i oktober för att lära sig mer om Jämtland Härjedalen med destinationer och för att knyta kontakter. Tid ägnades även till att för Ewa beskriva den utvecklingsprocess som JHT tillsammans med destinationerna genomfört och hur JHT:s nya uppdrag formulerats.

Läs mer

Fjällforum – Gränsfjällen Sylarna i samverkan

Gränsfjällen Sylarna i Samverkan möttes för ”Fjällforum” på Hjelseng gård i Stjördal 16e oktober. Bland inslagen fanns en presentation om hur klimatförändringar och förändrade bruksmönster påverkar renskötseln, nationalparks-företrädare på bägge sidor av gränsen berättade om pågående processer och i tillägg gavs information från aktörer som verkar i området.

Läs mer

Erfarenheter från Whistler: Styrning för hållbarhet

Genomförda investeringar gör att valmöjligheter begränsas. Även maktrelationer och institutionalisering är hinder för hållbar utveckling, menar Alison Gill vid Simon Fraser University Canada, under sin presentation vid ETOURs workshop om geografiska utvecklings- och relationsperspektiv. Entreprenörer, evenemang som triggar till förändring och globala förändringar liksom förändringar i lokala värderingar är betydelsefulla för att förändra strukturella låsningar menar hon.

Läs mer

Studieresa Sälen Trysil 26-28 nov 2018

I samband med infrastrukturkonferensen våren 2018 på Vemdalsskalet väcktes nyfikenhet kring flygplatsprojektet Scandinavian Mountains Airport / Sälen Trysil Airport. Jonas Bauer, destinationschef Skistar Sälen berättade om projektet på konferensen och där föddes också tanken på att arrangera en studieresa. Resan går till flygplatsbygget i kombination med besök och information om utvecklingen i både Sälen och Trysil. Nu finns inbjudan och preliminärt program.

Läs hela Nyhetsbrevet v44 2018 här

Skip to content