Marcus Eldh Wild Sweden

JHT Academy: Natur- och Måltidsturism på Export

18 december, 2018
Text: Jämtland Härjedalen Turism
Marcus Eldh från företaget Wild Sweden föreläser på kommande JHT Academy.

Välkomna till JHT Academy 31 januari 2019 med exportfokus. Jämtland Härjedalen har en unik attraktionskraft i vår unika kombination av natur, kultur och gastronomi. JHT Academy kommer att handla om både natur- och måltidsturism samt information om JHTs nya projektsatsningar. Vi välkomnar destinationsföreträdare, turismstrateger, turismutvecklare, turistinformatörer och turismföretagare i Jämtland Härjedalen till en inspirerande dag med föreläsningar och workshops.

Föreläsare under JHT Academy är Rachel Rau från Visit Swedens Måltidsturism-program, Marcus Eldh från naturturism-företaget Wild Sweden och Eva B Jonsson från Länsstyrelsen som berättar om möjligheter till stöd för företagare som är nyfikna på naturturism via Landsbygdsprogrammet.

Datum: 31 januari

Tid: 09.00 (fika), start 09.30 och avslut senast 16.00.

Plats: JHTs kontor. Rådhusg 44, Östersund (ovanpå Visit Östersunds lokaler).

Lunch: På egen bekostnad. Ange i anmälan om du önskar följa med på guidad visning och lunch (105 sek) på Norra Station – Östersunds nya kreativa samlingsplats i en av stans innergårdar. Vi får då tillgång till en egen lokal under lunchen.

Anmälan senast 24 januari 2019 (ange om du önskar delta i visning och lunch på Norra Station): Anne Adsten, JHT

Om delarna i programmet:

Projektsatsningar

JHT tillsammans med Tröndelag startar f o m 1 januari ett exportinriktat interreg-projekt med namnet Welcome! Projektet syftar till ökad internationell attraktions- och konkurrenskraft hos företagen inom besöksnäringen i Jämtland Härjedalen och Tröndelag, Norge, året runt. Förutom information om Welcome! berättar vi om fler projekt-satsningar i regionen 2019.

Naturturism

Marcus Eldh driver det prisbelönta naturturismföretaget Wild Sweden som tar emot besökare från hela världen för att visa upp Sveriges fantastiska natur.

Marcus Eldh driver det prisbelönta naturturismföretaget Wild Sweden. Han har mer än 15 års erfarenhet av att skapa upplevelser för internationella besökare som kommer för att uppleva Sveriges exotiska natur, från älgsafari i Skinnskatteberg till norrskensresor i Jokkmokk. Under dagen kommer Marcus att dela med sig av sina framgångsfaktorer kring produktutveckling, paketering och marknadsföring av naturturism.

Programpunkten med Marcus Eldh genomförs tack vare projektet Kompetensutveckling/Nya jobb via Landsbygdsprogrammet och Länsstyrelsen Jämtlands län.

Måltidsturism på export

Rachel Rau gästar oss på JHT Academy för att berätta om trender, marknads- och målgruppsinsikter samt digital kommunikation/tillgänglighet. Rachel är projektledare för kunskapsspridning inom måltidsprogrammet för Visit Sweden. Läs mer om hur JHT deltar i Visit Swedens satsning kring Måltidsturism här.

Kompetensutveckling för nya jobb på landsbygden

Eva B Jonsson är projektledare på Länsstyrelsens Landsbygdsenhet för ett projekt via Landsbygdsprogrammet som ska hjälpa till att skapa nya jobb på landsbygden. Via projektet som Eva leder finns möjligheter till affärsutveckling, delta i kursverksamhet och rådgivning samt delta i studieresor. Satsningen vänder sig till företag som vill starta, eller har befintlig verksamhet inom besöksnäringen på landsbygden.

Eva kommer att berätta mer om de två huvudområden där turismföretagare/blivande turismföretagare kan få stöd:

  • Kompetensutveckling: Inom naturguidning, kommunikation/webbutveckling eller tillgänglig besöksverksamhet.
  • Affärsutveckling: Enskilt eller i grupp via upphandlade rådgivningsföretag.

Mer info: Anne Adsten, JHT