Sebastian Thomasson VD Skistar Mats Lind

JHT nyhetsbrev v15 2021

15 april, 2021
Text: Anne Adsten, JHT
Sebastian Thomasson, VD Skistar Åre. Foto: Mats Lind
Dela på twitter
Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på email

Rader från VD Teres Gärdin, porträtt av Skistar Åres nya VD Sebastian Thomasson på temat ”Gruppdynamik och vi-känsla”, helårssiffror för kommersiella gästnätter i Jämtland Härjedalen 2020 och gästnattsutvecklingen för de kommersiella gästnätterna i regionen under februari 2021 – jämfört med februari 2020.

Rader från VD

”Stämmotider, så även här på JHT. Mitt första årsmöte är nu avklarat. Ett möte som gör att man är extra mycket på tårna. Känner ni igen er, det mesta till denna stund är på förhand relativt förutbestämt, men ändå känns det högtidligt och en aning nervöst.

För mig är det ett avstamp till ett nytt verksamhetsår, ”gott nytt år” men på företagsvis. Vi summerar det som varit och blickar framåt mot det som komma skall”, skriver Teres Gärdin VD för JHT.

Läs mer

Följ oss gärna på vårt nya Instagramkonto @jhturism

Gruppdynamik och vi-känsla

Sebastian Thomasson är ny destinationschef för Skistar Åre. Han axlar sin nya roll i en tid av stora utmaningar. Kanske de största i hans långa karriär inom organisationen. Men vem är han och hur gick det till när han bytte sommarparadiset i Bohuslän mot den jämtländska fjällvärlden?

Artikeln är en del i en porträttserie inom JHTs projekt Morgondagens medarbetare.

Läs mer

Helårssiffror gästnätter 2021

Resultatet för 2020 överskuggas naturligtvis av coronapandemin. Inledningen var framförallt på vinterdestinationerna mycket bra, men utvecklingen bröts abrupt vid påsk när liftanläggningarna stängdes. Därefter har en gradvis återhämtning skett. Men utfallet ser olika ut i olika delar av länet. Totalt minskade Jämtland Härjedalens kommersiella gästnätter 17% under 2020, medan riket som helhet minskade med 36%.

Läs mer 

Gästnattsutveckling februari 2021

Under februari minskade de kommersiella gästnätterna i Jämtland Härjedalen med 19% jämfört med samma månad 2020 (strax innan nedstängningen på grund av Corona). Mot bakgrund av att februari 2020 var stark så är årets februari-resultat ”helt OK”.

Läs mer 

Läs hela JHT nyhetsbrev vecka 15 här

Skip to content