Mia Wictor Lunde Färöarna 2024

JHT nyhetsbrev v15 2024

11 april, 2024
Text: Anne Adsten, JHT
Mia Wictor Lunde på projektträff i cykelprojektet SUB, på Färöarna

Rader från Jämtland Härjedalen Turism:s ordförande Bosse Svensson om året som gått och året framför oss. Kommersiella gästnätter helår 2023. Projektträff på Färöarna inom cykelprojektet SUB. Nature Travels och Magnetic North Travel väljer att sälja resor till Jämtland Härjedalen.

Rader från VD 

Jämtland Härjedalen Turism:s ordförande får ordet

I och med Jämtland Härjedalen Turism:s föreningsstäma avslutade vi ett verksamhetsår och påbörjade ett nytt, så jag som VD passar på att överlämna ordet för en summering av 2023 och en framåtblick inför kommande verksamhetsåret, av vår omvalde ordförande Bosse Svensson.

Läs mer

Projektträff på Färöarna

Mellan den 19 och den 21 mars anordnades en projektträff I Tórshavn på Färöarna i projektet Sustainable Arctic and Peripheral Biking tourism (SUB) som Jämtland Härjedalen Turism deltar i från Sverige. Det var andra gången alla projektledare från de olika länderna, Finland, Sverige, Irland, Island och Färöarna, träffades genom projektet. Målet för träffen var att gå igenom vad som upptäckts när de olika projektledarna samlat in information och kartlagt den nuvarande cykelturismen i sina respektive länder.

Läs mer

Jämtland Härjedalen utvalt av Magnetic North och Nature Travels

Sofia Carter från Nature Travels i Storbritannien deltog i en visningsresa och vi träffade henne igen när vi via projektet Välkommen åter deltog i Swedish Workshop UK. Sofia sökte ett ”Hemma-hos-reseupplägg” där britter får uppleva den svenska landsbygden i norr och vi introducerade henne för familjen Collin i Norråker som driver Norråkers handel och Norråker Base Camp.

Magnetic North är ytterligare en kontakt från Swedish Workshop UK som via projektet nu fått kontakter i Åre och med Fjällnäs resort i Funäsfjällen. Nu erbjuder de upplägg i Åre för skidsemester samt i Fjällnäs för att uppleva vinterliv.

Läs mer – Nature Travels 
Läs mer – Magnetic North 

Kommersiella gästnätter 2023

Berg, Ragunda, Östersund och Strömsund ökar – fjälldestinationerna minskar

Den slutliga gästnattsstatistiken för 2023 visar -10% (motsvarande -312 000 gästnätter). En stor del av minskningen är kopplat till den svenska marknaden och vintersäsongen. Vi kan konstatera att Jämtland Härjedalen har ”tappat tempo” efter den starka pandemiåterhämtningen. Dock ser vi glädjande helårsökningar hos Berg, Ragunda, Östersund och Strömsund!

Läs mer

Läs hela Jämtland Härjedalen Turism nyhetsbrev v15 2024.

Skip to content