Jonny Lofsdalen Mats Lind

JHT nyhetsbrev v18 2021

7 maj, 2021
Text: Anne Adsten, JHT
Jonny Larsson i Lofsdalen. Foto: Mats Lind
Dela på twitter
Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på email

Rader från VD om uttrycket att befinna sig i en kris, porträtt av Jonny Larsson platschef hos Lofsdalens fjällanläggning, 100 yrken inom besöksnäringen i Jämtland Härjedalen, Åre och Härjedalen är bland de bästa kommunerna i Sverige när det kommer till glasåtervinning och ett nytt tillfälle att lära sig mer om digital kommunikation för besöksnäringen.

Rader från VD

Kris, vilket hemskt ord! Tänkte ge mig i kast med ett försök att skriva mina rader denna gång utan att använda det där ordet ni vet som börjar på P.

Jag vet att ni är många där ute som agerat ledare i denna minst sagt långa kris. I den rollen ska man helst aldrig visa sig svag, man ska orka lite mer än andra, gärna ha svar på det mesta och alltid med ett tryggt leende i beredskap. Eller?Skriver Teres Gärdin VD för JHT.

Läs mer

Följ oss gärna på vårt nya Instagramkonto @jhturism

Lofsdalen framför polishögskolan

Han hade siktet inställt på att jobba i Norge, Alperna eller Australien … och kanske bli polis. Men efter en säsong i Lofsdalen för 18 år sedan ändrades allt. Möt Jonny Larsson, skidskyttekillen från Stockholm, som idag är platschef för fjällanläggningen och en av dem som satt Lofsdalen på den svenska skicross-kartan. 

Artikeln är en del i en porträttserie inom JHTs projekt Morgondagens medarbetare.

Läs mer

100 jobb i JH besöksnäring

Turism är så mycket mer än Hotell- och restaurangnäringen. Inom en destination finns behov av såväl liftskötare och serveringspersonal som bilreparatörer och revisorer. Här listar vi de 100 vanligaste yrken som finns inom besöksnäringen i Jämtland Härjedalen, en lista som vi hoppas får dig som läser den att vilja vara en del av det gäng som tillsammans driver turismutvecklingen, sommar som vinter.

Läs mer 

Åre & Härjedalen bäst på återvinning

Enligt företaget Förpacknings- & tidningsinsamlingens (FTI) statistik*, sticker Åre och Härjedalen ut i jämförelse med övriga kommuner i Sverige. Vid en jämförelse av hur många kilo glas, papper, plast, metall och tidningar som återvinns i förhållande till registrerade permanenta invånare så märks besöksnäringens roll tydligt.

Läs mer 

Ny kurs: Digital kommunikation för besöksnäringen i JH

Med Hemester och Svemester som blommande koncept under 2020 så vet vi att en digital närvaro är viktigare än någonsin. Befintliga och nya plattformar utvecklas hela tiden och vi vill att du ska få en förståelse för hur just du kan jobba med plattformarna som passar dig och ditt varumärke inför sommaren 2021. Utbildningen är en grundkurs i digital kommunikation med fokus på att sänka tröskeln och inspirera dig till att ta ett större kliv in i marknadsföring och varumärkesbyggande online.

Läs mer 

Läs hela JHT nyhetsbrev v18 2021 här

Skip to content