Destination Östersund Sverigedräkt marknadsaktivitet Finland

JHT nyhetsbrev v24 2024

17 juni, 2024
Text: Anne Adsten, JHT
Destination Östersund representerade med Sverigedräkter vid marknadsaktiviteten i Finland. Foto: Anne Adsten

Save the dates inför hösten 2024: Exportdag, Campingdag och Turismdagen! Lyckad Finlandskampanj med besök på galleria och kampanj i sociala media. Job teaser för att få ung arbetskraft i besöksnäringen. Visningsresa för researrangörer i augusti. Nature Travels säljer femdagars hundspannstur längs Vildmarksvägen. Kommersiella gästnattsutvecklingen föregående vintersäsong.

Sommartider & planer inför hösten 

Den blomstertid nu kommer och allt är grönt, skönt och allmänt härligt. Vi har även en färgstark höst att längta till med flera datum värda att notera redan nu i era almanackor oavsett om de är av hederligt papper eller om ni kör digitalt, eller bådeoch 😉

Hållbar ledutveckling: “Ledbyggarskola” 20 september i samband med Allemansrättens dag och Cykelfrämjandet via Jämtland Härjedalen Turism:s projekt kring cykling och vandring. (Mer info kommer)

Exportdagen 24 september – En dag med fördjupad kunskap om arbete med utländsk marknad med Marcus Eldh och några av våra företagare som nått framgångar. Dagen är öppen för anmälan.

Campingdag 25 september – För dig som driver camping/ställplats eller företräder kommun/destination. Dagen kommer bl a att handla om säkerhetsarbete och digital kommunikation. I tillägg kommer en rad utbildningstillfällen inom digital kommunikation för samma målgrupp vecka 40-49. (Mer info kommer)

Turismdagen 17 oktober – I år träffs vi på Storliens högfjällshotell som är uppväckt ur sin Törnrosasömn. Programmet kommer bland annat att handla om infrastruktur. (Mer info kommer)

Lyckat besök i Finland

Inom Jämtland Härjedalen Turisms exportprojekt, Välkommen åter, planerades och genomfördes en kombinerad studieresa och kampanjresa till Vasa i Finland. Representanter från Destination Östersund, Lofsdalen och Strömsund/Vildmarksvägen deltog med nyfikenhet och förväntan på hur den finska marknaden uppfattar Jämtland Härjedalen. Resan innehöll möten hos Höga Kusten Destinationsutveckling, Visit Umeå, Wasaline och Visit Vasa kombinerat med en informationsträff med finska bussresearrangörer och två dagars traditionell marknadsaktivitet på en galleria i Vasa.

Läs mer  

Rekrytera hungriga studenter via Job Teaser 

Mittuniversitetet har anslutit sig till plattformen JobTeaser där arbetsgivare kan nå ut till studenter med jobb, praktikplatser eller evenemang. Det är kostnadsfritt att skapa en profil och det kan vara ett sätt att matcha kompetensbehov med studerande eller nyutexaminerade.

Läs mer

Visningsresa för ökad kännedom

I slutet av augusti anordnar Visit Sweden, Visit Dalarna och Jämtland Härjedalen Turism med medlemmarna Inlandsbanan, Destination Östersund och Strömsunds kommun, en visningsresa för utländska researrangörer. Denna så kallade FAM-trip syftar till att öka möjligheten att fler researrangörer väljer att sälja fler produkter och tjänster från de leverantörer som visar upp sin verksamhet under resan.

Läs mer

Nature Travels säljer 5-dagars slädtur

Nature Travels är en brittisk researrangör som fokuserar på naturnära upplevelser. Jämtland Härjedalen Turism har fått kontakt med dem via det pågående projektet Välkommen åter och de säljer sedan början av året ett hemma-hos-paket i Norråker samt nu även en femdagars tur med hundsläde med Nordic Husky Farm. Båda företagen ligger längs Vildmarksvägen i Strömsunds kommun.

Läs mer

Vintersäsongen 2023/24 

En uppsummering av vintern (november-april) visar preliminärt -4%. Sett till hela vintern finns några tydliga positiva utropstecken. Framförallt den danska marknaden som uppvisar mycket positiva siffror, men även Finland, Nederländerna, Storbritannien och Lettland visar tydliga plussiffror.

Läs mer

Läs hela Jämtland Härjedalen Turisms nyhetsbrev v24 2024

Skip to content