Guldstjärnan 2023 Årets serviceföretag Åsarna Skicenter

JHT nyhetsbrev v6 2024

8 februari, 2024
Text: Anne Adsten, JHT
Guldstjärnan 2023: Årets serviceföretag är Åsarna Skicenter.

JHTs hållbarhetsarbete beskrivet på engelska. Guldstjärnan 2023 har delats ut till årets serviceperson och årets serviceföretag i Jämtland Härjedalen. Turismtrender 2024 och hur vi i Jämtland Härjedalen kan göra dem till våra. Dansk journalist från Berlingske tidning besökte Lofsdalen. Kommersiella gästnätter i december +6%.

Rader från VD 

Nytt samarbete med engelsk reseagent med fokus på hållbarhet

Att formulera hur Jämtland Härjedalen Turism ser på hållbarhet och dessutom på engelska är bara en del av det material som vi nu förbereder för att ingå i ett samarbete med en engelsk reseagent som fokuserar på hållbarhet. JHT har möjlighet att få regionen presenterad på Sustainable Journeys plattform som en möjlighet för regionens mest hållbara aktörer att synas på den brittiska marknaden. 

Läs mer

Läs även: Projekt Välkommen åter och Agenda 2030

Guldstjärnan 2023

Guldstjärnan är en årlig utmärkelse som delas ut till en person och ett företag/arbetsplats som visat på exceptionellt hög servicegrad och ett gott värdskap. För 2023 valdes Lena Alke för sitt engagemang kring Servicepunkt Handlar´n i Rötviken till årets serviceperson och årets serviceföretag är Åsarna Skicenter med sitt engagemang för bygden. Ceremonin ägde rum på Länsresidenset i Östersund 1:a februari 2024.

Läs mer

Turismtrender 2024

En osäker omvärld gör att besökaren har ett annorlunda resemönster inför kommande barmarks- och vintersäsong. Här listar vi de mest övergripande trenderna med förslag till hur du och din destination kan agera för att öka både attraktiviteten och stanntiden (hur länge gästen i genomsnitt stannar) hos er.

En nöjd gäst stannar längre och lägger mer pengar under sitt besök, är mer benägen att återkomma och tipsa vänner och bekanta om ert företag, destinationen och Jämtland Härjedalen som helhet.

Läs mer 

Journalistbesök i Lofsdalen

Lofsdalen hade äran att välkomna den danska journalisten från Berlingske tidning, Julie Vöge Hansen, och hennes familj i januari 2024. Besöket, en del av Jämtland Härjedalen Turisms projekt Välkommen åter anordnades i samverkan med Lofsdalens projekt Visit Lofsdalen. Det blev en vecka fylld av äventyr, gemenskap och upptäckter. Nu hoppas vi att fler danskar upptäcker hur lätt det är att ta färjan till Oslo och vidare därifrån till våra sydligaste destinationer.

Läs mer

Gästnätter december +6% 

De kommersiella gästnätterna för december 2023 i Jämtland Härjedalen visar positiva siffror, totalt +6%. Riket som helhet +3%, övriga Norrland +2%, medan Dalarna landade på +9% och Värmland på +7%. Den svenska marknaden ökade med +4%, medan utlandsmarknaderna sammantaget ökade ännu mer procentuellt sett. Danmark var det stora utropstecknet, både i volym mätt (drygt +3000 gästnätter) och procentuellt (drygt +100%).

Läs mer 

Läs hela Jämtland Härjedalen Turism nyhetsbrev v6 2024

Skip to content