Fakta om turismen 2023

Rader från VD v44 2023

27 oktober, 2023
Text: Teres Gärdin VD JHT

Fakta om turismen, ett av våra viktigaste underlag

Vi är stolta över vår besöksnäring i Jämtland Härjedalen och det känns viktigt för oss att stoltheten kan backas upp av siffror och statistik.

Besöksnäringen är en stark medskapare till ett livskraftigt Jämtland Härjedalen. Den skapar arbetstillfällen, bidrar till attraktiviteten för hela regionen, utvecklar och bidrar till att bibehålla en levande bygd samt skapar stolthet och gemenskap bland de fast boende. Besöksnäringen innefattar enorm kompetens i form av företagare som berikar Jämtland Härjedalen med engagemang och innovation – som utvecklar och tar regionen framåt, skapar skatteintäkter och tillväxt. Den skapar också många förstagångsjobb, som för samman människor och kulturer och därmed bidrar turismen till ökad integration.

Det senaste året har vi kompletterat Fakta om turismen med en ny Fritidshusundersökning (hur många nätter lägger fritidshusägarna i regionen och vad spenderar de?), en släkt- och vänundersökning (hur många nätter har bofasta haft vänner som övernattat) samt en ny så kallad Sprit-undersökning (spridningseffekter inom turism) för att undersöka hur turismberoende några av våra destinationer och kommuner är.

Önskar du fler exemplar av Fakta om turismen i Jämtland Härjedalen 2023 så är du välkommen att besöka oss. Du hittar oss på Rådhusgatan 44 i Östersund, vi bjuder gärna på en kopp kaffe. Du kan även hämta Fakta-publikationen som en nedladdningsbar pdf.

Vill du ta del av mer information från oss, samt öka din insyn i vårt arbete rekommenderar jag dig att anmäla dig till vårt nyhetsbrev. Du lägger in din mejladress i gula fältet på sidan:

I skrivande stund ser vi tydligt att Jämtland Härjedalen har en stark attraktionskraft. Det är för mig, och oss, en tydlig signal för att vi är en region i yttersta världsklass, en kvalité som vi är många som skapar. Vi tillsammans är besöksnäringen.

 

Hösthälsningar

Teres Gärdin, VD Jämtland Härjedalen Turism

Skip to content