Grilla fisk Ammerån Tina Stafrén

JHT Nyhetsbrev v12 2019

20 mars, 2019
Text: Jämtland Härjedalen Turism
Grilla fisk vid Ammerån. Foto: Tina Stafrén

Ny flyglinje Helsinki-Vaernes

Finnair meddelade den 19e mars att de öppnar en ny flyglinje mellan Trondheim, Vaernes Airport och Helsingfors Airport med start 3e juni 2019. Till en början finns fem flygningar i veckan, men ambitionen är att utvidga till sju dagar i veckan.

Läs mer 

Förlängt mikrostöd för naturturismföretag

Med de möjligheter som Microstödet innebär önskar regeringen att fler naturturismföretagare ska ta steget mot en internationell marknad. Stödet innebär att företag kan få upp till 50% av sina kostnader täckta för att exempelvis knyta strategiska kontakter och hämta hem kunskap.

Läs mer 

easyJet i topp för att minska utsläpp

I en ny rapport framtagen av London School of Economics jämför man flygbolagens utsläpp per passagerare och kilometer, dess utveckling från 2014 och förväntat minskat utsläpp fram till 2022. Rapporten visar att easyJets flygplan ligger i topp. Sedan 2016 flyger easyJet direkt till Åre/Östersunds flygplats och sedan december 2019 har de direktrutter från Köpenhamn, Bristol och London vintertid.

Läs mer 

Trender i resande

Euromonitor International har gett ut en rapport 2019 om trender som kommer att påverka framtidens resande. I rapporten finns indikationer kring hur besöksnäringen ser på överturism, Brexits konsekvenser, plast, resande från Asien, om att vilja koppla bort och reducera avtryck, Trump-effekt och smidigare resande.

Läs mer 

JHT & Besöksnäringens Myndighetsgrupp

För bättre samordning bland myndigheter som påverkar besöksnäringen i Sverige finns en särskild grupp som är viktig att förhålla sig till. Då vi på JHT m fl inom besöksnäringen har löpande kontakter med många av dessa myndigheter så kan det vara bra att ha lite vetskap om hur deras uppdrag ser ut.

Läs mer 

JHT Academy & Föreningsstämma

I samband med 2019 års föreningsstämma 28e mars genomförs en JHT Academy där vi i samtalsform får lyssna till ett antal personer som under lång tid varit verksamma i besöksnäringen i Jämtland Härjedalen: Titta bakåt för att kunna se framåt”. Sista anmälningsdag för JHT stämma med JHT Academy 21 mars.

Läs mer 

Läs hela JHT Nyhetsbrev v12 inklusive länkar här

Skip to content