Laxviken fiske ren Marcus Sandström

JHT nyhetsbrev v2 2022

14 januari, 2022
Text: Anne Adsten, JHT
Fiske i Laxviken med oväntat sällskap. Foto: Marcus Sandström, Laxviken Adventure HB/Laxviken Fiskecamp.
Dela på twitter
Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på email

Rader från VD Teres Gärdin om pågående strategiarbetet för besöksnäringen i Jämtland Härjedalen, Hållbar turismutveckling i Oviksfjällen, Jonas Herjeby student vid Mittuniversitetet stärker upp JHT, Vårens utbud av digitala utbildningar via JHT, 10 tips för att bli anställningsbar inom besöksnäringen, nytt podavsnitt med Anna Gillgren turismstrateg i Strömsunds kommun och ett erbjudande om att kunna få hjälp att förverkliga nya natur- och kulturturismidéer via JHTs projekt Besöksnäringens roll för regional utveckling.

Anna Gillgren Strömsund
Anna Gillgren turismstrateg i Strömsunds kommun gästar JHTs pod.

Rader från VD

När vet man om taktiken är den rätta och kan man sno från redan skrivna blad?

Vi på JHT är i processen att se över besöksnäringens strategi för vår region, således den strategi som ska ligga till grund för vår egen basverksamhet för länsturismen. Vi behöver vara modiga och skapa nytt samtidigt som vi hämtar styrka i det som varit. Strategin i sin bästa form kommer att göra det lättare för besöksnäringen att jobba tillsammans mot gemensamma mål och skapa ett positivt ambassadörsskap.

Läs mer

1,5 år med Covid19: Viktiga frågeställningar

I artikeln presenteras viktiga frågeställningar för besöksnäringen i Jämtland Härjedalen utifrån en analys framtagen av KLYO och Nordanalys på uppdrag av JHT: konkurrensfördelar, kunskapsbehov, högre riskmedvetenhet hos besökare och ökad digitalisering.

Läs mer (del 3 av 3)

Läs även Tillväxtanalys rapport för hela Sverige med samma tema ”Besöksnäringen i pandemins spår”

Pod: ”I Strömsund är det drag” 

Strömsund har en mängd olika, unika besöksmål. Inte minst Vildmarksvägen. Turismstrategen Anna Gillgren gästar detta avsnitt av JHTs pod, om samverkan över länsgräns, den småskalige entreprenören och kommunen som möjliggörare för en basnäring som vill växa.

Läs mer

Poddarna är framtagna inom JHTs projekt Besöksnäringens roll för regional utveckling med stöd från EUs Regionala utvecklingsfond och Region Jämtland Härjedalen.

Hållbar utveckling i Oviksfjällen

Naturturismen ökar i fjällområdena och så även i Oviksfjällen. Det ger möjligheter för besöksnäringen och kan samtidigt innebära utmaningar för renskötseln i området. I Bergs kommun pågår ett projekt med syfte att hitta sätt för besöksnäringen att utvecklas sida vid sida med renskötseln.

Läs mer

Inom JHTs projekt Besöksnäringens roll för regional utveckling tittar JHT bl a på olika arbetssätt för en hållbar turismutveckling med stöd från EUs Regionala utvecklingsfond och Region Jämtland Härjedalen.

Jonas Herjeby stärker upp JHT

Jonas Herjeby kommer under en kort period att stärka upp projektet ”Besöksnäringen roll för regional utveckling 2.0”. Jonas studerar till vardags turismprogrammet på Mittuniversitetet, tack vare ett gott samarbete mellan Jämtland Härjedalen Turism och Mittuniversitetet kan vi på JHT nu få projekthjälp av Jonas.

Läs mer

Vårprogram 2022 – digital kommunikation 

Under våren 2022 finns möjlighet att delta i 23 olika kurser i digital kommunikation för företag och organisationer inom besöksnäringen i Jämtland Härjedalen tack vare JHTs projekt Den digitala transformationen. med finansiering från Europeiska regionala utvecklingsfonden och Region Jämtland Härjedalen.

Bondaeffekten” (4 halvdagar) för dig som vill göra en mer grundlig genomgång av kommunikationen inom ditt företag eller organisation. Samt enstaka seminarier: podcast, influencer marketing, kanalval/strategi, Google Ads, Tik Tok, fotoredigering, SEO, LinkedIn m m. Samtliga tillfällen ges digitalt.

Läs mer

Förverkliga din idé via JHT

I projektet, Besöksnäringens roll för regional utveckling, hos Jämtland Härjedalen Turism finns det nu möjlighet att söka stöd för din tanke eller idé för att stärka upp planerade aktiviteter i natur- och kulturturism under sommaren 2022 och sommaren 2023.

Det kan röra sig om att en nyckelperson behöver ta tjänstledigt för att aktiviteten skall genomföras, kan röra sig om att anlita utbildad eller certifierad personal för tidsresor eller andra storytelling aktiviteter eller att ni helt enkelt behöver anställa personal för att kunna säkra genomförandet.

Läs mer

10 tips för att få jobb i besöksnäringen

Caroline och Daniel för Handelskammaren Mittsverige reser runt till skolor i Jämtland Härjedalen och tipsar om hur man ska tänka inför sin framtida yrkeskarriär. Här delar de med sig av tips till den som vill vara anställningsbar, det vill säga: vill visa att hen är tillgänglig för ett arbete på allra bästa sätt för att öka chanserna att få sitt drömjobb.

Artikeln är ett tillägg till tidigare artiklar här på jht.se inom projektet Morgondagens medarbetare för att belysa möjligheter att jobba i besöksnäringen i Jämtland Härjedalen.

Läs mer

Jämtland Härjedalen Turism

  • Teres Gärdin blickar framåt: ”Vi tar med oss hoppet (Besöksliv)
    Läs mer

Läs hela JHT nyhetsbrev vecka 2 2022 här

Daniel Wolf Watz
Daniel Wolf-Watz är projektledare för Hållbar utveckling i Oviksfjällen för Bergs kommun.
Skip to content