Tina Lindman VD Lofsdalen foto Emma Edejern

JHT nyhetsbrev v47 2023

24 november, 2023
Text: Anne Adsten, JHT
Tina Lindman är ny VD för Destination Lofsdalen. Foto: Emma Edejern

Danmarkskampanjen inför vintersäsongen 2023/24. Nuläge i projektet Välkommen åter. Vinternyheter i Jämtland Härjedalen. Tina är ny VD i Lofsdalen och Fredrik är ny VD i Funäsfjällen. Gästnattsstatistik i september. Hantverksresan och cykling i Storsjöbygden samt Guldbyn är nya artiklar på Adventuresweden.com. Planeringsverktyget med Jämtland Härjedalens största evenemang är uppdaterad för 2024.

Kampanj i Danmark

Just nu rullar en kampanj på facebook och Instagram i Danmark med anledning av vinterns direktflyg mellan Köpenhamn och Åre Östersund flygplats. Kampanjen består av 8 olika filmer och bildkaruseller för de större skiddestinationerna i regionen: Storlien, Trillevallen, Åre, Östersund, Bydalsfjällen, Vemdalen, Funäsfjällen och Lofsdalen.
Till kampanjen finns även en helt ny landningssida på Adventuresweden.com på danska.

Pressmeddelande: Syv anderledes og unikke vinteroplevelser for enden af direkte flylinje fra København (Via Ritzau DK)

Läs mer

Nuläge i projektet Välkommen åter

Tiden går fort och snart har projektet Välkommen Åter varit igång i ett år. Vi har hunnit med mycket och har många saker på gång. I stort sett allt vi har gjort i projektet har finns det artiklar om på projektsidan, men för att få ett grepp om våra aktiviteter så har vi gjort en sammanfattning som sträcker sig fram till 31/10 2023.

Läs mer

Vinternyheter i Jämtland Härjedalen

Bland nyheterna inför vintersäsongen 2023/2024, som Jämtland Härjedalen Turism kommunicerat till den danska marknaden, finns bland annat nya restauranger, möjligheter till närkontakt med renar, ökade möjligheter till skidåkning och miljövänliga turer med elskoter. Åreguiderna vill få fler att våga gå på topptur och erbjuder därför som nyhet att få låna utrustning och gå med en instruktör. I Lofsdalen erbjuds snöyoga under stjärnhimlen på värmande renskinn och i Åre är det möjligt att få övernatta i en riktig igloo av snö och is.

Läs mer 

Tina är ny VD i Lofsdalen 

I mitten av juli 2023 tillträdde jag som ny VD för Destination Lofsdalen. Jag har dessförinnan framför allt bott i Sundsvall i 24 år och arbetat med marknadsföring inom hotell, konferens och nöje men även i drift som receptionschef. Äntligen har jag nu satt mig ner för att skriva, men kanske blev det mer om vad jag tycker är viktigt; service, värdskap och förståelse för gästen, än om mig själv.

Läs mer

Fredrik är ny VD i Funäsfjällen

Fredrik Nilsson har en lång erfarenhet av besöksnäringen. I somras lämnade han rollen som IT-chef med försäljningsansvar på Visit Dalarna och tog flyttlasset till Funäsfjällen för att axla rollen som vd för Destination Funäsfjällen.

Läs mer 

Gästnattsstatistik för september 2023

September månad för Jämtland Härjedalen visar -4% när det gäller kommersiella gästnätter, samma som för Dalarna. Värmland backade med -1%, medan riket och övriga Norrland ökade, båda med +2%. Sammantaget var september en ”odramatisk” månad. Den Svenska marknaden backade med -7%, medan Norge, Tyskland och Holland visar positiva utropstecken som delvis kompenserade för tappet på den svenska marknaden.

Läs mer 

Hantverksresan Jämtland Härjedalen

Jämtland Härjedalen turism har i höst en praktikant från Turism och destinationsutvecklingsprogrammet vid Mittuniversitetet i Östersund som heter Alexandra Hafmar. Hon har bland annat tagit fram en ny Hantverksresa som exempel på upplevelse i regionen med tanke på media och researrangörer. Hantverksresan går från Östersund och genom Berg och Härjedalen samt vidare till Åre och Krokom.

Läs mer 

Ny artikel om cykling

Vi har även en ny artikel om cykling i Östersund med omnejd samt i Guldbyn Åsarna; Mountain bike trails by lake Storsjön and the Golden village. Fokus för artikeln är att även lyfta cykling utanför de mer välkända fjälldestinationerna. Planen är att ta fram fler cykelartiklar inom ramen för projektet Hållbar arktisk och perifer cykelturism.

Läs mer 

Uppdaterat planeringsverktyg: Evenemang i Jämtland Härjedalen

Läs mer

Läs hela Jämtland Härjedalen Turism nyhetsbrev v47 2023

 

Skip to content