Stepan Vasyutin praktik JHT Martin Johansson

JHT nyhetsbrev v50

16 december, 2021
Text: Anne Adsten, JHT
Stepan Vasyutin praktikant hos JHT hösten 2021. Foto: Martin Johansson
Dela på twitter
Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på email

God Jul från oss på JHT. Vem blir JHTs nya ordförande. Projektledaren Andreas Edholm summerar projektet BOHST – BranschOrganisation för Hållbar SkoterTurism. Stepan Vasyutin om att göra praktik hos JHT. 2 x ny pod: Mats Svensson ”Skibum och styrelseproffs?” samt Jerker Bexelius ”Samisk kultur som tillväxtfaktor”. Tre typdestinationer i pandemins spår utmejslade av KLYO och Nordanalys. Gästnattsstatistik för oktober 2022 och Nyheter inom Jämtland Härjedalens besöksnäring 2022.

Rader från VD

När många av oss går på efterlängtad ledighet då går besöksnäringen på högvarv 

Det är många där ute som under jul och nyårshelgen inte har ledigt, de tar istället på sig kockrocken, greppar serveringsbrickan, undervisar dina barn i skidbacken, sjunger på er afterski, pistar backen långt innan du vaknat eller städar ert hotellrum.

Alla dessa hjältar kommer att få extra beröm av mig när jag på ett eller annat sätt möter dem under helgerna som kommer.

Med det vill jag och vi på JHT, önska er alla en riktigt God Jul! 

Ny ordförande för JHT 

I mars 2022 är det dags för årsstämma i den ekonomiska föreningen Jämtland Härjedalen Turism och valberedningen har uppdraget att hitta en ny ordförande till organisationen. Vi tog oss därför en liten pratstund med Marcus Ståhl som är sammankallande i valberedningen.

Läs mer

Summering av Skoterprojektet BOHST

Andreas Edholm har under tre år arbetat som JHTs projektledare för ”Branschorganisation för hållbar snöskoterturism” (BOHST).  Vid årsskiftet 21/22 avslutas projektet och branschen själv kommer att driva organisationen vidare. I artikeln ger Andreas en summering av projektet inför framtiden.

Läs mer

2 x Pod: Mats Svensson | Jerker Bexelius 

Mats Svensson, driven entreprenör och styrelseproffs, är övertygad om att det urbana i ett besöksmål, är det som kommer vara en tillväxtfaktor. Jerker Bexelius berättar om planer kring ett sydsamiskt museum i kombination med Sametingets planerade parlamentsbyggnad i Östersund och samisk turism.

Läs mer om Pod med Mats Svensson ”Skibum & styrelseproffs?”
Läs mer om Pod med Jerker Bexelius ”Samisk kultur som tillväxtfaktor”

Poddarna är framtagna inom JHTs projekt Besöksnäringens roll för regional utveckling med stöd från EUs Regionala utvecklingsfond och Region Jämtland Härjedalen.

Typdestinationer i pandemins spår

Jämtland Härjedalen kan sammantaget sägas ha klarat sig relativt väl genom pandemin med några undantag. Flera destinationer uppvisar en ökning av antalet besökare, inte minst sommartid. Hårdast drabbade är destinationer med stort beroende av handel och konferensgäster. I rapporten presenteras tre typdestinationer som påverkats olika under pandemins första ett och ett halvt år.

Läs mer (del 2 av 3)

Läs även Tillväxtanalys rapport för hela Sverige med samma tema ”Besöksnäringen i pandemins spår”

Stepan om praktikplats hos JHT

”Det kändes som att JHT är en aktör som sitter ovan de andra aktörerna och därför skulle ge mig en helhetsbild av hur näringen ser ut. Jag hoppades även träffa nya människor inom branschen och skaffa kontakter och nätverk. Jag har dessutom haft egna mål med att utvecklas individuellt och kunna delta i diskussioner och uttrycka mina egna tankar och ideer”, säger Stepan Vasyutin bland annat.

Läs mer

Jämtland Härjedalen Turism

  • Gästnattsstatistik för oktober 2021 visar +9% (kommersiella gästnätter)
    Läs mer
  • Nyheter inför 2022 bland Jämtland Härjedalens destinationer
    Läs mer
  • Slutrapport för projekt där JHT fanns med i referensgrupp: ”Naturligtvis – tillgänglig och inkluderande naturturism” (MIUN via BFUF)
    Läs mer och via BFUF Play

Läs hela JHT nyhetsbrev v50 här

Skip to content