Johan Hansson Sandra Lee Petersson

Nyhetsbrev v3 2019

17 januari, 2019
Text: Jämtland Härjedalen Turism
Dela på twitter
Dela på facebook
Dela på google
Dela på linkedin
Dela på email

Till minne av Johan Hansson

JHT:s mångårige medarbetare Johan Hansson somnade in strax före jul efter en lång tids sjukdom. För drygt två år sedan insjuknade Johan i kronisk leukemi och har sedan dess genomgått en tuff resa med behandlingar i olika steg. Till slut så orkade han inte längre.

Läs mer 

JHT projektläge

Vilka projekt vi väljer att starta utgår från den regionala besöksnäringsstrategin och JHT:s uppdrag. Inför varje styrelsemöte uppdateras JHTs projektkarta för att styrelsen ska kunna ta ställning och prioritera bland föreslagna projekt. I beskrivningen nedan är de första nio projekten sådana som pågår nu, medan de övriga är i någon form av planeringsskede och bland dem kan omprioriteringar ske.

Läs mer 

Kampanjstart: The Edible Country

Idag, 17e januari 2019, startar kampanjen Sweden – The Edible Country, som ska skapa internationell uppmärksamhet för spektakulära upplevelser av svenska smaker i naturen. På sju natursköna platser i Sverige har Visit Sweden placerat dukade bord, där utländska turister kan laga en hälsosam gourmetmiddag av råvaror de själva samlar i den svenska naturen. Borden bokas via Bookatable. Det första bordet i Jämtland Härjedalen återfinns i Bydalen intill fjällets fot, nära ett vattendrag.

Läs mer 

Welcome! mötte KLM på Vakantiebeurs

Förra veckan kickstartade JHT, med Karin och Linda i spetsen, Interregprojektet Welcome med ett besök på resemässan Vakantiebeurs i Holland. Syftet var ett möte med KLMs globala ledning för turismutveckling med intention att initiera nya samarbetsformer och med gemensam kraft fylla de plan som redan idag trafikerar Shiphol – Vaernes Trondheim Airport.

Läs mer 

Förslag till innovationsprocess

Förändringar sker snabbt i konsumtionsmönster bland våra gäster. Turistinformationer, Turistcenter (TICs) och InfoPoints får input kring vad våra gäster önskar/saknar under sin vistelse. Inom projektet Framtidens besöksservice i Jämtland Härjedalen har deltagarna tagit fram ett förslag till en innovationsprocess, för att utveckla de upplevelser som framtidens gäster önskar.

Läs mer 

 

Läs hela nyhetsbrevet v3 2019 här