Johan Hansson Sandra Lee Petersson

Nyhetsbrev v3 2019

17 januari, 2019
Text: Jämtland Härjedalen Turism

Till minne av Johan Hansson

JHT:s mångårige medarbetare Johan Hansson somnade in strax före jul efter en lång tids sjukdom. För drygt två år sedan insjuknade Johan i kronisk leukemi och har sedan dess genomgått en tuff resa med behandlingar i olika steg. Till slut så orkade han inte längre.

Läs mer 

JHT projektläge

Vilka projekt vi väljer att starta utgår från den regionala besöksnäringsstrategin och JHT:s uppdrag. Inför varje styrelsemöte uppdateras JHTs projektkarta för att styrelsen ska kunna ta ställning och prioritera bland föreslagna projekt. I beskrivningen nedan är de första nio projekten sådana som pågår nu, medan de övriga är i någon form av planeringsskede och bland dem kan omprioriteringar ske.

Läs mer 

Kampanjstart: The Edible Country

Idag, 17e januari 2019, startar kampanjen Sweden – The Edible Country, som ska skapa internationell uppmärksamhet för spektakulära upplevelser av svenska smaker i naturen. På sju natursköna platser i Sverige har Visit Sweden placerat dukade bord, där utländska turister kan laga en hälsosam gourmetmiddag av råvaror de själva samlar i den svenska naturen. Borden bokas via Bookatable. Det första bordet i Jämtland Härjedalen återfinns i Bydalen intill fjällets fot, nära ett vattendrag.

Läs mer 

Welcome! mötte KLM på Vakantiebeurs

Förra veckan kickstartade JHT, med Karin och Linda i spetsen, Interregprojektet Welcome med ett besök på resemässan Vakantiebeurs i Holland. Syftet var ett möte med KLMs globala ledning för turismutveckling med intention att initiera nya samarbetsformer och med gemensam kraft fylla de plan som redan idag trafikerar Shiphol – Vaernes Trondheim Airport.

Läs mer 

Förslag till innovationsprocess

Förändringar sker snabbt i konsumtionsmönster bland våra gäster. Turistinformationer, Turistcenter (TICs) och InfoPoints får input kring vad våra gäster önskar/saknar under sin vistelse. Inom projektet Framtidens besöksservice i Jämtland Härjedalen har deltagarna tagit fram ett förslag till en innovationsprocess, för att utveckla de upplevelser som framtidens gäster önskar.

Läs mer 

 

Läs hela nyhetsbrevet v3 2019 här

Skip to content