Infograf Jämtland Härjedalen 2023 års siffror

Infograf: Snabba fakta om turismen i Jämtland Härjedalen (2023)

25 juni, 2024
Text: Anne Adsten, JHT

Snabba fakta om turismen i Jämtland Härjedalen i en enkel bild för dig som vill berätta om besöksnäringen (enkelt att lägga in bilden i din powerpoint genom att ladda ned pdf längst ned på sidan). Infografen finns på svenska och engelska och visar omsättning, antal gästnätter, sysselsättning samt även mjukare värden för dig som vill kunna visa turismens betydelse för Jämtland Härjedalen i översiktligt format.

Infografen bygger på 2023 års siffror (de senaste som finns tillgängliga).

Om Infografen

Infografen bygger på insamlade uppgifter, projektresultat och beräkningar utförda av Jämtland Härjedalen Turism i samarbete med Nordanalys. Med jämna mellanrum genomförs Kännedomsundersökningar, enkätundersökningar, släkt- och vänboende-undersökningar, undersökningar av fritidshusboende samt SPRIT-undersökningar (SPridningseffekter Inom Turism) på uppdrag av Jämtland Härjedalen Turism samt via Jämtland Härjedalen Turism:s medlemmar som används för att verifiera beräkningarna.

Årets infograf har liksom förra årets, kompletterats med ett ordmoln i ett försök att visa upp de värden som besöksnäringen representerar för oss i regionen och som är svåra att kvantifiera. Antal Kultur- och turismaktörer har tagits fram via en inventering som genomfördes inom projektet Besöksnäringens roll för regional utveckling samt så har vi lagt till att regionen sedan 2023 har fått sin första Nationella Geopark: Geopark Indalsälven.

Schematisk karta

Observera att kartan i Infografen endast är tänkt att ge en schematisk bild över regionen för att visa att det är möjligt att ta sig TILL regionen via tåg, buss, bil och flyg. Här hittar du en mer detaljerad karta över Jämtland Härjedalen och de största sevärdheterna & attraktionerna.

Områdesnamnen på kartan utgör befintliga destinationsorganisationer och orter med flygplatser inom Jämtland Härjedalen.

Om du är medlem i JHT och önskar underlaget för att göra egna tillägg, kontakta Jämtland Härjedalen Turism.

Infografen är designad av Aloq med fakta framtagna/samlade av Nordanalys och Jämtland Härjedalen Turism under 2024.

Skip to content