Edible Country Flamman Storlien Tina Stafren

JHT nyhetsbrev v33 2019

15 augusti, 2019
Text: Jämtland Härjedalen Turism
Foto: Tina Stafrén

Revidering av besöksnäringsstrategin för Jämtland Härjedalen, Ny linje från Berlin till Åre/Östersund flygplats med easyJet, ny skoterbransch-sajt, bokningsbart utomhusbord i Storlien och halvårsrapport från projektet Welcome! samt studiereserapport från resan till Höga Kusten med Framtidens besöksservice i Jämtland Härjedalen.

Strategirevidering 

Jämtland Härjedalen Turism och Mittuniversitetet ska inom projektet Besöksnäringens roll för regional utveckling ta fram ett nytt kunskapsunderlag. Underlaget ska fungera som underlag för revideringen av den regionala utvecklingsstrategin (RUS) och som underlag för en ny regional besöksnäringsstrategi. Som en del i arbetet genomförs intervjuer och två JHT Academy i höst med tema Framtidens turism i JH. Parallellt sker även en revision av den nationella strategin för besöksnäringen.

Läs mer 

Berlin – Åre/Östersund

Det är easyJets fokus på skiddestinationer inom transferavstånd som är bakgrunden till etableringen. Tyskland som marknad är relativt oprövad men med stor potential och Jämtland Härjedalen Turism har arbetat hårt för att få till denna etablering. EasyJet är det bolag som spås nå Paris-avtalet och ligger i framkant vad gäller elflygplansutveckling för persontrafik.

Läs mer 

Ny skoterbransch-sajt

Som ett avslutande moment för projektet ”Branschorganisation för hållbar snöskoterturism” har en webbportal skapats. På www.snowmobilesweden.org finns information om branschorganisationen och dess syfte samt länkar till medlemmarna.

Läs mer 

Boka utomhusbord

”The Edible Country” är ett samlat begrepp för ett antal gör-det-själv restauranger i Sverige. Nu finns ytterligare ett bord att boka på gränsen mellan Sverige och Norge. I Storlien har Jämtland Härjedalen Turism tillsammans med Lena Flaten från Flammans Skafferi och Visit Sweden placerat ett middagsbord för att locka gäster ut i naturen. Sedan tidigare finns ett bokningsbart bord i Bydalsfjällen.

Läs mer 

Halvårsrapport Welcome!

Det första halvåret inom Interreg-projektet Welcome! har använts till att aktivt delta i mässor och workshops m m för att få fler turoperatörer att upptäcka Jämtland Härjedalen och Tröndelag, pressresor samt att lösa logistik-utmaningar.

Läs mer 

Rapport: Studieresa Höga Kusten

13 deltagare från regionens turistinformationer reste 8-9 maj 2019 i JHTs projekt Framtidens besöksservice i JH till grannregionen. Huvudfokus för studieresan var Höga Kustens arbete med besöksservice samt även destinationsbildning och hur de jobbar med produktutveckling.

Läs mer 

Läs hela JHT nyhetsbrev v33 2019 här

Skip to content