Alexandra Hafmar, praktikant hos Jämtland Härjedalen Turism 2023

JHT nyhetsbrev v50 2023

18 december, 2023
Text: Anne Adsten, JHT
Alexandra Hafmar, praktikant hos Jämtland Härjedalen Turism 2023

Rader från VD om förändring och nystart. Alexandra Hafmar från Turism och Destinationsutvecklingsprogrammet vid Mittuniversitetet har gjort praktik hos Jämtland Härjedalen Turism i höst. Jämtland Härjedalen Turism tar ett samordningsansvar kring organisering av vandringsleder utanför statlig mark i regionen. Alexandra Hafmar har granskat Värdeguiden och hur Jämtland Härjedalen Turism efterlever rekommendationerna samt föreslagit en Checklista för att göra det lättare att använda Värdeguiden. Åre tog emot cykeljournalist från magasinet Nordis. Kommersiella gästnätter i oktober visar minusresultat jämfört med i fjol.

Rader från VD & GOD JUL!

I tider av förändring

För några dagar sedan gick ”Besöksnäringen på agendan åter av stapeln”. Konferensen anordnas av Tillväxtverket, Sveriges kommuner och Regioner, Sveriges Destinationer och Regionala Nätverket för Besöksnäring och Turism.

Ja, vi kan väl utan tvekan direkt få tankar på temat. Jag kan själv känna att förändringarna kan ske över en dag, mitt i ett möte kan förutsättningarna helt ändras och ställa vårt eget ”varför” i en helt ny sättning, men det kan också ta år av fundering innan vi är redo att gå mot en annan riktning.

Läs mer

Vi passar på att önska er en God Jul och ett Gott Nytt År!
Nyhetsbrevet är tillbaka 18e januari 2024.

Alexandras praktik hos JHT

Grunden till att jag läser turism är att det är så himla roligt att få dela med mig av alla otroliga platser som finns här, jag blir fortfarande helt pirrig i magen av hur fint det är i fjällen. Jag drivs av att skapa upplevelser, så mitt intresse för besöksnäringen gjorde att jag ville fördjupa min kunskap inom branschen, för jag vill kunna bidra till en hållbar utveckling.

Läs mer

JHT samordnar organisering av vandringsleder

Workshops har nu genomförts i alla länets kommuner (utom i Bergs kommun) om implementering av Nationella Ramverket och organisering lokalt/regionalt av vandringslederna, där inte staten är huvudman. Jämtland Härjedalen Turism har lyfts fram som en tänkbar regional samordnare för det fortsatta arbetet med anledning av att JHT ägs av både kommunerna och destinationerna i regionen.

Läs mer 

Ny checklista och utvärdering av JHT värdeguide

Värdeguiden är framtagen av JHT som ett verktyg att hjälpa verksamheter att omvandla sunda värderingar till konkreta handlingar för fler nöjda besökare, ökad hållbarhet och lönsamhet. Denna granskning visar hur JHT och dess medlemmar använder sig av värdeguiden i sin verksamhet och bifogat finns en lättanvänd checklista i pdf-form för enkel självkontroll.

Läs mer

Sammanfattning höstprogram – Exportmognad

Här hittar du en sammanfattning av det utbildningsprogram som Jämtland Härjedalen Turism kunnat erbjuda turismaktörer hösten 2023 tack vare projektet Välkommen åter med finansiering via Region Jämtland Härjedalen och EU.
Syftet med höstprogrammet var att skapa ökad exportmognad hos SME företag inom regionens besöksnäring.

Läs mer 

Åre tog emot Nordis

Inom projektet Välkommen åter genomförs bland annat journalistbesök av olika slag. Ett exempel är den tyska journalisten Thomas Elmentaler som besökte Åre 23-24 september (samt Lofsdalen och Östersund). Resultatet kommer att bli en fyra sidor lång cykelartikel i tyska magasinet Nordis. Det var en nöjd journalist som lämnade Jämtland Härjedalen och vi ser fram emot kommande artikel i februari 2024 – en cykelspecial som även kommer att delas ut vid sex olika resemässor i Tyskland 2024.

Läs mer 

Kommersiella Gästnätter oktober

Jämtland Härjedalen turism har i höst en praktikant från Turism och destinationsutvecklingsprogrammet vid Mittuniversitetet i Östersund som heter Alexandra Hafmar. Hon har bland annat tagit fram en ny Hantverksresa som exempel på upplevelse i regionen med tanke på media och researrangörer. Hantverksresan går från Östersund och genom Berg och Härjedalen samt vidare till Åre och Krokom.

Läs mer 

Turismhistoria Jämtland Härjedalen

Jämtland Härjedalen har en lång historia när det gäller att ta emot gäster. De första gästerna var tillfälliga jägare och fiskare som hittade in till Norra Krokoms kommun från norska kusten. Därefter följde allt från pilgrimer till blomsterherrar, forbönder, luftgäster, jaktlorder, skidåkare med flera. Idag är det svårt att tänka sig ett Jämtland Härjedalen utan turister. Besöksnäringen är idag en basnäring och en självklar del av vår vardag. Utan turism skulle det vara svårt att upprätthålla den service som både boende och besökare kan ta del av i regionen.

Läs mer 

Läs hela Jämtland Härjedalen Turism nyhetsbrev v50 2023.

Skip to content