Tre S

Nyhetsbrev v2 2023

12 januari, 2023
Text: Anne Adsten
Tre S: Storsjöyran, Storsjöcupen och Skidskytte. Foto: Håkan Lundqvist.

Rader från VD om platsutveckling och vad som krävs. Pod om evenemangens betydelse med de tre S:en – Storsjöyran, Skidskytte och Storsjöcupen. Rapport om andelen sysselsatta inom turism i regionen. Slutrapport för Jämtland Härjedalen Turisms projekt Den digitala transformationen. Vårprogram Jämtland Härjedalen Turism Academy. Planeringskalender för större event i regionen.

Rader från VD

Vad är ägget och vad är hönan när det kommer till platsutveckling?

Jag har tidigare berört ämnet platsutveckling. Då beskrev jag en plats helt i avsaknad av besöksnäring, men med möjligheten att förverkliga ett drömjobb med en lön som närmast liknas vid en rejäl lottovinst.

Hur länge skulle du stanna på platsen och arbeta?

Läs mer

Pod: “Ensam är inte stark” – Andrea Wiktorsson, Peter Andersson och Rickard Grip

Evenemang och upplevelser är en stor del av besöksnäringen. I det här avsnittet av podcasten får studion besök av tre stycken evenemang som tar hjälp av varandra för att helheten ska bli bättre. Vi får även höra mer om evenemangens sociala betydelse och hur de skapar olika värden för oss i Jämtland Härjedalen.

Läs mer

Andel sysselsatta inom turismen i Jämtland Härjedalen

Jämtlands län ligger på tredje plats efter Stockholm och Gotlands län som delar förstaplatsen i andel yrkesverksamma inom de yrken som traditionellt ses som rena besöksnäringsyrken. Bland kommunerna i regionen toppar inte oväntat Åre och Härjedalen listan, följda av Berg och Östersund.

Läs mer

Slutrapport: Projekt Den digitala transformationen

Projektet har stärkt företagens förmåga att nå ut med erbjudanden i digitala kanaler, vilket stärker deras konkurrenskraft. Med bättre kommunikation följer bättre kännedom om Jämtland Härjedalen och dess turistiska produkter och tjänster, samt därmed en förmodad ökad efterfrågan. Denna leder i sin tur till en ökad mängd besökare och följaktligen utrymme för att anställa fler inom besöksnäringen, introducera nya produkter/tjänster och starta fler företag.

Läs mer

Vårprogram JHT Academy 

Preliminärt program för seminarier, workshops och temadagar inom JHT:s pågående projekt samt basverksamhet våren 2023. Med reservation för ändringar.

Läs mer 

23/1 Workshop organisering av vandringsleder i JH
27/1 Presentation av Gigleer – app för tillfällig arbetskraft/gig-jobb
1/2 Framtidens kompetensattraktion i JH
15/2 Campingdag II Jämtland Härjedalen

 

Större evenemang i Jämtland Härjedalen – ett planeringsverktyg (JHT)
Läs mer
Läs hela Jämtland Härjedalen Turism nyhetsbrev v2 2023
Skip to content