Glad påsk från kollegorna på Jämtland Härjedalen Turism

JHT nyhetsbrev v14 2023

6 april, 2023
Text: Anne Adsten, JHT
Glad påsk från kollegorna på Jämtland Härjedalen Turism. Foto: Oscar Dahlqvist

Glad påsk från oss på Jämtland Härjedalen Turism. Julia är ny turismsamordnare i Bergs kommun. Save the date inför Turismdagen 19 oktober. Finansdag 10 maj för alla som har en idé kring att utveckla turismnäringen. Aktiva deltagare vid temadagen kring natur- och kulturturism på Jamtli. Ny pod: Teres och Jonas “knyter ihop säcken” kring de pod-avsnitt som skapats inom projektet Besöksnäringens roll för regional utveckling. Närmare 7000 holländska gästnätter skapades i regionen i vinter tack vare researrangören BBI Travel.

Rader från VD

Alla årstider är visst min favorit

Påsken är här, men det betyder samtidigt att vintern snart är slut. Lite kluvet blir det för mig, men snabbt kommer jag då på att sommaren och allt vad den årstiden har att bjuda på är inom räckhåll.
Kvällsdoppen, värmen för det mesta, lite mer ledighet förhoppningsvis, lukten av grillen och stunder att bara njuta.
Visst har jag sagt att jag älskar hösten också, ni vet när man åter får tända stearinljusen, gå långa promenader, sparka på löven och krypa in under filten i soffan.
Tänk att jag får bo och verka på en plats där jag ser tjusningen i varje dag, hela året, en ynnest.

Men som sagt, vi börjar med påsken.
Glad påsk från mig och delar av gänget här på Jämtland Härjedalen turism!

Pod: “Besöksnäringens bredd är vår styrka” – Teres och Jonas

Platsutveckling, samhällsbyggare, värdskap och samverkan. Besöksnäringens roll för tillväxt och utveckling har berörts på många sätt och med olika gäster i podcasten. Den här gången får vi dyka lite djupare i projektet som ligger till grund för ämnet i fråga. Projektledare Jonas Herjeby och vd Teres Gärdin är rösterna i det här avsnittet av podcasten, där vi pratar mer om vad projektet Besöksnäringens roll för regional utveckling gett för resultat.

Läs mer

Save the date: Turismdagen 19 okt

En dag för att uppmärksamma besöksnäringen och dess betydelse för Jämtland Härjedalen. Till hösten arrangerar Jämtland Härjedalen Turism den tredje Turismdagen och i år håller vi till på Copperhill Mountain Lodge. Planen är att vi arrangerar dagen vart annat år i Östersund och ute i våra övriga destinationer. Eftersom Åre Destination fick priset Årets Turismföretagare 2022 så väljer vi i år att arrangera dagen i Åre.

Läs mer

Temadag: Finansiering och rådgivning 10 maj

Har du en idé du vill satsa på i ditt besöksnäringsföretag? Vill du veta mer om vilka stöd eller vägar som finns att gå för att utveckla en tjänst eller produkt? Den 10 maj bjuder vi in till en dag med tema finansieringsmöjligheter i Östersund.

Läs mer 

Julia samordnar turismen i Berg

Den nya näringslivsutvecklaren för besöksnäringen i Bergs kommun, Julia Carlberg, är en av dem som valt att ta steget till en flytt med sin familj, från Småland till Jämtland Härjedalen.
Bergs kommun omfattar delar av Destination Vemdalen, Södra Storsjöbygden med Hoverberg och Persåsen och Hackås samt Ljungdalsfjällen med många pärlor mellan bygderna.

Läs mer 

Program JHT 

Preliminärt program för seminarier, workshops och temadagar inom JHT:s pågående projekt samt basverksamhet våren 2023. Med reservation för ändringar.

20/4 Konkurrentanalys Jämtland Härjedalen, med MIUN turismstudenter
3/5 TIC-dag, inför sommaren
8-9/5 Campingstudieresa med Länsstyrelsens projekt för landsbygdsutveckling
10/5 Finansieringsdag i samarbete med ALMI (JHT Academy)
19/10 Turismdagen Jämtland Härjedalen

Holländska gästnätter tack vare BBI Travel

Under vintern 2022/23 har den holländska researrangören BBI Travel ordnat paketresor till Åre, Östersund och Vemdalen. Sammanlagt har 6755 gästnätter skapats mellan 24:e december och 18:e mars.

Läs mer 

Aktiva deltagare vid inspirationsdag på Jamtli

Både naturen och kulturen i regionen är viktiga arenor för upplevelser i Jämtland Härjedalen. Den 22 mars samlades därför en grupp natur- och kulturturismaktörer på Jamtli för att utbyta erfarenheter och inspireras av varandra och av föreläsningar. Dagen genomfördes inom JHT:s projekt Besöksnäringens roll för regional utveckling 2.0.

Läs mer 

Läs hela JHT nyhetsbrev v14 2023

Skip to content