Mats Forslund VD JHT Cykel

JHT nyhetsbrev v37 2020

10 september, 2020
Text: Anne Adsten, JHT
Mats Forslund, VD Jämtland Härjedalen Turism
Dela på twitter
Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på email

Mats längtar efter mer fritid och lämnar JHT, vinnande fjälldestinationer, Sandra Landén utvecklar turismen i Bergs kommun och Anna Hansson blir ny VD för Destination Vemdalen, Inspirationsfilmer för Jämtland Härjedalen – nu senast en film om Joy Event Hunt & Health, Webinar för utländska turoperatörer samt info om ny tänkt utbildning för skoterguider.

Längtan efter mer fritid

Efter snart 14 år som ledare för Jämtland Härjedalen Turism har vår VD Mats Forslund börjat längta allt mer efter fler saker i livet än att helhjärtat ge allt i sin roll som länsturismchef. Att få mer tid att umgås med familjen, att åka mer skidor, att utforska fler stigar och vägar med cykeln och kanske till och med få tid till ett extraknäck när andan faller på. Läs hans berättelse om hur han kommit fram till beslutet att han nu överlämnar JHTs ledning till en ny kraft.
Läs mer

Vinnande fjälldestinationer

Med tanke på Jämtland Härjedalens starka ”norgeberoende”, en hög andel norska gästnätter under ett normalår, fanns en hel del oro inför sommaren med en stängd gräns. Tack vare en attraktiv produkt för hemestrande svenskar ökade ändå fjälldestinationerna sina kommersiella gästnätter under juli 2020 och fick chans till viss revansch för vårskidåkningens tidiga avslut.
Läs pressmeddelande
Läs gästnattsstatistik juli 2020 

Sandra utvecklar turismen i Bergs kommun

Den nya näringslivsutvecklaren för besöksnäringen i Bergs kommun är en bekant person på ny plats. Sandra Landén kommer ursprungligen från Östersund och växte upp med skidåkning i Bydalsfjällen. Hon har ett förflutet framförallt inom Destination Funäsfjällen, men även i Åre. Nu tar hon med sina erfarenheter för att vara en del av helheten för turismutvecklingen i Bergs kommun.
Läs mer 

Anna ny VD i Destination Vemdalen

Från augusti 2020 finns Anna Hansson på en ny position i nätverket kring Jämtland Härjedalen Turism, nu som VD för Destination Vemdalen. Som tidigare styrelseledamot i destinationsbolaget har Anna följt arbetet genom åren och är nu mer redo än någonsin att ta över rodret i bolaget. Hon ser med glädje fram emot att fortsätta utvecka Vemdalen som en fjälldestination i framkant.
Läs mer 

Inspirationsfilmer om företagare

I Jämtland Härjedalen finns ett stort antal fantastiska företagare. I den nya filmen berättar Evelina Åslund Bäck om sitt företag Joy Event Hunt & Health som kombinerar jakt, upplevelser och hälsa. Ni hittar samtliga inspirationsfilmer i den digitala säljportföljen Adventure63.com som tagits fram inom projektet Welcome!
Läs mer 

Webinar för turoperatörer

Sweden Sessions är ett nytt sätt att skapa affärer skapat utifrån rådande omständigheter. Tack vare Jämtland Härjedalen Turism och Trøndelag Reiselivs Interregprojekt Welcome! har JHT ett samarbete med Visit Sweden i en serie webinarier där internationella turoperatörer kan träffa säljare från regionen, och för att skapa intresse för regionen.
Läs mer 

Ny snöskoterguideutbildning

JHT söker projektmedel från Tillväxtverkets extra utlysning för att höja kompetensen bland snöskoterguider i Sverige. Ett projekt som kan öka konkurrenskraften för snöskoterföretagare i Jämtlands, Dalarnas, Västerbottens och Norrbottens län.
Läs mer 

Läs hela JHT nyhetsbrev vecka 37 här

Turistinformation Destination Vemdalen 2020
Turistinformation Destination Vemdalen 2020. Foto: Vemdalen
Skip to content