Anne Adsten och Andreas Edholm foto Johannes Adolfsson

JHT nyhetsbrev v41 2020

5 oktober, 2020
Text: Anne Adsten, JHT
Anne Adsten och Andreas Edholm 2020 Foto: Johannes Adolfsson
Dela på twitter
Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på email

JHTs arbete med att forma en Masterplan för Turism Post Corona fortsätter med bl a en ny projektansökan. Wikners i Persåsen är en av vinnarna i Stora Turismpriset 2020. JHTs projekt Morgondagens medarbetare 2.0 är en av finalisterna i nya priset ”Årets studentfavorit”. JHTs projekt Welcome! medverkar i Svenska handelskammaren i Tysklands virtuella ”Kammerfika”. Digitala tips till frukost, i nyhetsbreven och i form av funktionen ”Ring en vän” via JHTs projekt Den digitala transformationen. Föreläsningsserien inom projektet Morgondagens medarbetare fortsätter, nästa föreläsare är Jonny Larsson i Lofsdalen som berättar om deras rekryteringsmodell och hur de introducerar nya medarbetare. Skoterkonferensen blir digital i år. JHT har intervjuats av Dania Academy, läs om innehållet i intervjun i ”JHT & Big Data”.

JHTs Masterplan-arbete fortsätter

Som vi berättat tidigare antog JHT:s styrelse i juni en Masterplan Turism Post Corona. En viktig del av planen har varit att arbeta fram en ansökan ”Besöksnäringens roll för regional utveckling 2.0” vilket nu är genomfört och inskickat. Beslut tas i december. I korthet så bygger projektet på en tidigare förstudie. Andra delar har varit analys och scenariobeskrivningar samt sammanställningar av bokningsläge m m för ökad beredskap framåt.
Läs mer

Wikners vinnare i Stora Turismpriset

Årets kandidat till Stora Turismpriset från Jämtland Härjedalen kännetecknas av ett stort engagemang för både den egna verksamheten och hela besöksnäringen i Jämtland Härjedalen. De är nu en av 20 vinnare i Stora Turismpriset 2020.
Läs mer

JHT finalist i Guldgalan 2020

”Vi på Jämtland Härjedalen Turism är mycket stolta över att projektet Morgondagens medarbetare 2.0 är uppmärksammat i nya priset Årets Studentfavorit inför Guldgalan 2020!”
Läs mer 

Digitala tips till frukost

För dig som vill starta dagen med ny kunskap i digital kommunikation så kommer nu en serie föreläsningar med Marcus Ståhl inom JHTs pågående projekt den Digitala Transformationen. De digitala föreläsningarna är öppna för JHT medlemmar inklusive turismstrateger/turismsamordnare, indirekta medlemmar (turismföretagare i JH), studenter med flera. Första frukosten handlar om Marknadsföring i en föränderlig värld, 14 okt kl 08.15-09.45. Hur fungerar egentligen digital marknadsföring och vad är det som gör att den blir effektiv? Utveckla ditt strategiska tänkande och förstå hur saker och ting hänger ihop i en digital värld. Läs mer 

Crashcourse i SEO

Via JHTs nyhetsbrev och projektet Den digitala transformationen kommer du att kunna ta del av 6 olika matnyttiga tips om digital kommunikation sammanställda av Marcus Ståhl. Det första handlar om SEO, d v s sökordsoptimering, enkla sätt att hålla sin hemsida relevant och därmed bättre sökbar via nätet.
Följ länken och använd lösenordet jht – tillgängligt i 30 dagar.
Läs mer om kommande tips

Ring en vän

När du deltagit i föreläsningar och försökt läsa dig fram till hur du ska göra, men kan fortfarande inte riktigt få till din digitala kommunikation så som du föreställt dig. Eller du har svårt att se vilken väg du ska gå i djungeln av olika digitala kanalval. Då finns funktionen ”Ring en vän” för dig som är turismföretagare i Jämtland Härjedalen.
Läs mer

Föreläsningsserie MMA 2.0

Varannan vecka, torsdagar kl 14.00, finns chans att hänga med på digitala föreläsningar om ledarskap, rekrytering och matchning, modeller för arbetsplatsintroduktion och hur säsongsjobb kan matchas med utbildning. Höstens serie avslutas med ett Kompetensforum med evenemangsfokus den 4e december på Östersunds skidstadion. Nästa tillfälle handlar om Lofsdalens modell för rekrytering och arbetsplatsintroduktion, 8e okt kl 14.00-15.00.
Läs mer 

Kammerfika

Jämtland Härjedalen Turism har gått med som medlemmar i Handelskammaren i både UK och Tyskland. Vi ser det som ett effektivt sätt att nå ut i etablerade nätverk för att öka kännedom, bygga relationer och ha fortsatt närvaro på den tyska och brittiska marknaden. Aktiviteten är en del i JHTs projekt Welcome! och närmast genomförs tillfällen med svenskt fika och digitalt nätverkande.
Läs mer 

Digital skoterkonferens

Nationella Snöskoterrådet i samarbete med Branschorganisation Snöskoterturism arrangerar konferens 8e okt kl 13 till 9e okt kl 12, med tema Snöskoterturism. Inslag bl a om Snöskoterturism på Island, Årsstämma Branschorganisation Snöskoterturism, nuläge och framtidsutsikter för branschen, markägarfrågor, drivkrafter inom snöskoterturism och visning (bild/film) av nästa års skotrar från utvalda leverantörer.
Läs mer 

JHT & Big Data

Jämtland Härjedalen Tourism was contacted by a research team of Dania Academy – Center for Hospitality and Experience Economy, currently looking into how companies and organizations within the tourism and hospitality sector use Big Data in a strategic setting. During their search for literature and relevant company contacts in Europe with a fair amount of experience on the subject, they came across Jämtland Härjedalen Tourism.
Läs mer 

Läs hela JHT nyhetsbrev v41 2020 här

Skip to content