Taiga elskoter

JHT nyhetsbrev v48

3 december, 2021
Text: Anne Adsten, JHT
Taiga elskoter
Dela på twitter
Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på email

Rader från VD Teres Gärdin om vikten av goda kommunikationer på marken och i luften. Västernorrlands omdöme om JHTs Speed date. När kommer elskotern egentligen? Ny pod med Jörgen Larsson som tar upp frågan om riskkapital inom besöksnäringen. Sagt på Swetour-mötet med tema ”tunna väggar” och en delrapport ur Nulägesanalysen ”Ett och ett halvt år med Covid-19 Jämtland Härjedalen” av KLYO och Nordanalys.

Rader från VD

Vad händer om vi bara stannar på marken, och varför kan inte barnen i Jämtland Härjedalen ta sig en tupplur under resan?

För ett par dagar sedan fick jag äran att delta då Stora Turismpriset skulle delas ut i huvudstaden. Jag valde att använda tåget som färdmedel på vägen dit och flyget på vägen tillbaka. Veckan innan var jag på språng runt om i regionen, då blev det bilen som fick ta mig fram. Olika transporter passar således vid olika tillfällen, men där vi bor och verkar behöver vi dom alla. Givet ska vi alla hjälpas åt att hitta fortsatta lösningar till att vara så miljövänliga vi bara kan, det är ett arbete som vi kommer att fortsätta att driva här på JHT.

Läs mer

Malins punkter om Speed date 

Malin Wermelin från projektet ’Samverkan för Framtidens besöksnäring’ som drivs av Destination Sundsvall, Höga Kusten Destinationsutveckling & Region Västernorrland deltog vid Rekryteringsevent med Speed date på Storsjöteatern 25 nov med 100 deltagare, för att samla på sig erfarenheter för ett liknande evenemang. Läs Malins punkter om eventet:

Läs mer

Lyckad speed-dejting för restaurangelever och företag (Östersunds kn)
Speeddejting ska lösa hotell- och restaurangföretagens personalbrist (SR)

När kommer elsnöskotern?

De senaste åren har det pratats en hel del om att elsnöskotern nu kommer att ersätta den traditionella bensindrivna snöskotern. Hur är det egentligen?
Här kommer ett försök till en nulägesanalys i ämnet.

Läs mer

Pod: Jörgen Larsson – kan riskkapital inom besöksnäringen vara av godo?

Jörgen har ett brinnande intresse för Jämtland Härjedalen som region, han är engagerad i politiken samt har en lång erfarenhet ifrån flera olika roller inom föreningslivet. Utöver det så har han många år jobbat med finansieringsfrågor där bland annat riskkapitalplaceringar och köpa/sälja företag varit en del av Jörgens vardag.

Läs mer

Poddarna är framtagna inom JHTs projekt Besöksnäringens roll för regional utveckling med stöd från EUs Regionala utvecklingsfond och Region Jämtland Härjedalen.

Swetour möte med tema: Tunna väggar

Vi vet att den livsstil som erbjuds i Östersund och Jämtland Härjedalen är en betydande faktor bakom valet av Östersund som studieort för många turismstudenter. Dock har antalet sökande visat en nedåtgående trend och Swetour-gruppen samlades för att diskutera hur akademi och näringsliv kan arbeta för att locka Morgondagens medarbetare till Jämtland Härjedalen.

Läs mer

3e bästa gästnattsutvecklingen

Ett och ett halvt år in i pandemin har det hunnit hända mycket. Jämtland Härjedalen som helhet har återhämtat sig bra och överträffas bara av Kalmar län och Gotland vid en jämförelse som gjorts inom projekten Morgondagens medarbetare och Besöksnäringens roll för regional utveckling via KLYO och Nordanalys.

Läs mer (del 1 av 3)

Läs även Tillväxtanalys rapport för hela Sverige med samma tema ”Besöksnäringen i pandemins spår”

Webkurs: Facebook fördjupning – gratis

Känner du att du inte får den uppmärksamhet som du borde få med dina inlägg på facebook? I fördjupningskursen 8e december kl 8.30-10.30 går vi in på hur du annonserar dina inlägg för att nå fler på facebook.

Hela höstprogrammet inom projektet Den digitala transformationen är möjligt tack vare finansierinng via EUs Regionala utvecklingsfond och Region Jämtland Härjedalen.

Läs mer

Kurser i Vårprogrammet?

JHT har fått förlängning av projektet Den digitala transformationen och kommer att kunna ge ett antal korta morgonföreläsningar för besöksnäringen i regionen även under 2022. Vilka kurser skulle du vilja delta i inom digital kommunikation?

Maila dina önskemål till Anne Adsten, JHT

 

JHTs projekt Welcome! är involverad i: En ny digital guide för toppturer i Jämtland (Åka skidor)
Läs mer

Skip to content