Tidsresa för barn på Vemdalens hembygdsgård

JHT nyhetsbrev v33 2022

22 augusti, 2022
Text: Anne Adsten, JHT
Kristina Kristoffersson som faster Sofia på 1890-talet. I vår tid är hon ordförande för Vemdalens Hembygdsförening. Foto: Jonas Herjeby

Kulturismsatsningar på fyra håll tack vare JHT: Vemdalen, Fors, Huså och Hede. Ledarskapsutbildning i höst via JHT. Höstprogram i digital kommunikation – passa på att scanna dina medier och få tips om förbättringspotential. Gästnattsutvecklingen i maj och juni når nya höjder. Ny podd med Maria Åberg, Handelskammaren Mittsverige. Ny regional fritidshusundersökning har utförts med spännande slutsatser. Glöm inte att nominera din favorit inför Stora Turismdagen. Ny SPRIT-undersökning är på gång och flera kommuner och destinationer har tackat ja till att medverka. Samt så har JHTs artikel om att jobba i besöksnäringen uppdaterats och där fylls hela tiden på med nya tjänster inför vintersäsongen och turismnäringen som helhet.

Kulturismsatsningar via JHT

Fyra aktörer inom natur- och kulturturism valdes under våren ut inom JHT:s projekt Besöksnäringens roll för regional utveckling för att testa nya idéer under sommaren 2022: Fors, Hede och Vemdalens hembygdsföreningar samt Huså herrgård. Läs mer om satsningarna i artiklarna.

JHT:s projekt får kägelkloten i Fors att rulla
Historisk vandring på Hede hembygdsgård
Tidsresor i Vemdalen möjliga genom JHT:s projekt
Levande kulturmiljö vid Huså herrgård

Läs även: Vemdalens hembygdsgård utvecklas för både gäster och bofasta (SR)

Ledarskapsutbildning via JHT

Jämtland Härjedalen har en unik attraktionskraft i vår kombination av natur, kultur och gastronomi. Med ett inspirerande ledarskap kan vi nå vår fulla potential och skapar tillsammans framtidens besöksnäring i regionen.

I våras genomfördes en ledarskapsdag och nu erbjuder JHT via projektet Morgondagens medarbetare ett ledarskapsprogram med start 5:e oktober 2022 tillsammans med en av föreläsarna från Ledarskapsdagen, Simon Frindi från Lenzo, för att öka det goda ledarskapet i Jämtland Härjedalen. Utbildningen är gratis för de 25 först anmälda.

Läs mer 

Höstprogram: Digital kommunikation

Passa på att få din digitala närvaro genomlyst med tips på hur just du och din organisation kan förtydliga ert erbjudande i de tillfällen som kallas ”Scanna dina kanaler”. Många av er har deltagit i tidigare kurser inom digital kommunikation och här finns chansen att få riktade tips och råd kring hur just din organisation kan bli tydligare i digitala kanaler.

I tillägg ges ett kurstillfälle med temat ”Vässa erbjudandet” för att skapa attraktiva koncept som syns och hörs.

Samtliga tillfällen ges digitalt via Bonda som är upphandlade via JHTs projekt Den digitala transformationen.

Läs mer 

Gästnattsutveckling i maj & juni

Jämtland Härjedalens kommersiella gästnätter fortsätter att öka efter pandemin. +52% under maj med en positiv utveckling även jämfört med tiden innan pandemin (+28%) och under juni månad ökade de kommersiella gästnätterna med +31% jämfört med

Läs mer om gästnattsutvecklingen i maj 2022
Läs mer om gästnattsutvecklingen i juni 2022

Ny podd med Maria Åberg

I det här podcastavsnittet diskuterar Maria Åberg från Handelskammaren tillsammans med projektledare Rickard Hallström, Besöksnäringens roll för regional utveckling, lärdomar från JHT:s studiebesök på Gotland. Vi får även hennes bild av hur näringsliv, kompetensförsörjning och besöksnäring hänger ihop och hur det kan bidra till utveckling.

Läs mer 

Regional fritidshusundersökning

I Jämtland Härjedalen finns enligt SCB 32 000 fritidshus. Hur många gästnätter genereras via dem och hur tänker och tycker stugägarna om den destination där de tillbringar sin fritid? Kan de till och med tänka sig att flytta till regionen permanent? Det är frågor som en undersökning under våren-sommaren 2022 har kunnat besvara inom JHTs projekt Besöksnäringens roll för regional utveckling.

Uppgifterna ger även värdefull ledning kring om de beräkningar av andelen av totalt antal gästnätter som genereras via eget fritidsboende som görs är rättvisande.

Läs mer

Turismdagen & Årets turismföretagare 2022

Boka in eftermiddagen + kvällen den 17 oktober 2022 i kalendern för Turismdagen med årets tema Innovation och börja samtidigt fundera kring vem/vilka du tycker ska nomineras till Årets Turismföretagare 2022 med prisutdelning under Turismdagen.

Vi hoppas få minst två förslag på hjältar som betytt mycket för besöksnäringen i ert område under det senaste året!

Läs mer

Ny SPRIT på gång

Inom JHTs projekt Besöksnäringens roll för regional utveckling 2.0 har vi nu möjlighet att göra nya så kallade SPRIT-undersökningar (SPRidningseffekter Inom Turism). De tidigare undersökningarna gjordes 2016 med utgångspunkt i 2014 års siffror för destinationerna Funäsfjällen och Vemdalen med finansiering bland annat från Region Jämtland Härjedalen och Härjedalens kommun.

Nu 2022, har vi åter möjligheten och kan dessutom göra undersökningen i fler destinationer/kommuner. Hittills har Bergs kommun, Strömsunds kommun samt destinationerna Funäsfjällen, Lofsdalen och Vemdalen tackat ja till att delta.

Läs mer

JHT 

  • Säsongsjobb i Jämtland Härjedalen – lediga platser & länkar till jobbsajter (JHT)
    Läs mer

Läs hela JHT:s nyhetsbrev här

Skip to content