Anne Adsten och Maria Lundkvist i Visitas råd för besöksservice

JHT Nyhetsbrev v7 2020

14 februari, 2020
Text: Anne Adsten, JHT
Anne Adsten, JHT och Maria Lundkvist, Höga Kusten i Visitas råd för besöksservice under inspelningar i Norrköping inför utbildningen Turism & Värdskap 2.0
Dela på twitter
Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på email

Debattartikel som kommenterar flygutvecklingen – Minska inte flygandet, minska utsläppen, preliminärt helårsresultat för de kommersiella gästnätterna 2019 i Jämtland Härjedalen, AirBnB-utvecklingen i regionen för 2019, JHT medverkar i ny utbildning för auktoriserade turistinformationer och turistcenter och en uppmaning kring bättre information på hemsidor och i sociala media för att fler ska känna sig välkomna till Jämtland Härjedalen oavsett om det finns ett funktionshinder eller andra hinder som kan dämpa entusiasmen inför en resa. Dessutom JHTs eventkalender för våren 2020.

Minska inte flygandet – minska utsläppen

Debatten kring flyget har till stor del utvecklats till att handla om att vara för eller emot flyg när den bör handla om hur vi snabbast möjligt kan ställa om en transportsektor som är livsviktig för näringslivet i hela Sverige.

Läs mer  

Preliminärt helårsresultat GN 2019

Preliminära siffror för helåret 2019 visar 3% ökning av de kommersiella gästnätterna i Jämtland Härjedalen. Framförallt är det den svenska marknaden som ökat. Den största utländska marknaden är Norge med 10% av totala antalet gn, och den tredje största marknaden är Tyskland med 2% av de kommersiella gästnätterna.

Läs mer 

AirBnB i Jämtland Härjedalen 2019

AirBnB-uthyrningen har ökat i Jämtland Härjedalen med antal uthyrda objekt under 2019. Uthyrningsgraden varierar utifrån destinationens tonvikt vinter/sommar samt beroende på om det finns pågående långtidsuthyrningar i området.

Läs mer 

JHT medverkar i ”Turism & Värdskap 2.0”

Önskemålet var en unik utbildning för informatörer/servicepersonal som hanterar frågor från besökare. En generell utbildning för ett antal år framåt med ett innehåll som både tar upp värdskap och är en grundutbildning inom turism. Utbildningen kommer att lanseras inför sommarsäsongen och är tillgänglig för Turistinformationer och Turistcenter auktoriserade via Visita.

Läs mer

Informera om tillgänglighet för fler

Många av våra gäster behöver krångelfria aktiviteter, boenden, resmöjligheter och restauranger. Men hur informerar vi på ett bra sätt om hur lätt det är att vara gäst på våra anläggningar? Vid en enkel googling och via besök på Jämtland Härjedalens olika hemsidor konstaterar vi snabbt att det är svårt att hitta information om vilka möjligheter som finns för gäster med rullstol, rullator eller barnvagn.

Läs mer 

JHT eventkalender 

 • Fokus aktivitetsbokningssystem – vilket ska man välja?
  Visit Sweden + Marcus Eldh + Åre Nature Adventure + Johanna Mattsson
  11 mars kl 09-15.30 JHT Östersund
  Läs mer
 • Kunskaps- och Inspirationsdag – Upplevelseturism i JH
  Linda Forss + Marcus Eldh + Vilseledaren + Marcus Ståhl + Slow Adventure
  12 mars kl 09-16.00 Stockesalen, Frösö hembygdsgård
  Läs mer
 • Digital kommunikation för besöksnäringen i JH: Fortsättningskurs SEO/SEM
  Adeprimo
  25-26 mars & 23 april kl 09-16.00
  Läs mer
 • JHT Föreningsstämma & JHT Academy: Regional besöksnäringsstrategi
  30 mars kl 9-12 & 13-15.30. Plats & program kommer.
  Läs mer
 • Filma med mobilen
  Adeprimo
  12 maj kl 09-16.00 JHT Östersund
  Läs mer

Läs hela nyhetsbrevet v7 inklusive länkar till aktuella artiklar i media. Läs här

Skip to content