Teres Gärdin VD Jämtland Härjedalen Turism

Nyhetsbrev v46 2020

13 november, 2020
Text: Anne Adsten, JHT
Teres Gärdin är ny VD för Jämtland Härjedalen Turism.
Dela på twitter
Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på email

Ny VD för JHT blir Teres Gärdin, tidigare Visita. Årets Turismföretagare i Jämtland Härjedalen är Hotell Klövsjöfjäll. Läs om Eldsjälen Marika i Jormvattnet som brinner för fiske, älskar fjällvärlden och att ta emot gäster. Lofsdalsmodellen beskriver rekrytering och introduktion inför vintersäsongen. Inbjudningar till webföreläsningar hos JHT. Marcus Ståhl beskriver gästens resa och hur företag kan vara mer närvarande kommunikationsmässigt i de olika faserna som gästen går igenom. Gästnattsstatistik september 2020 och en presentation av nya bemanningsföretaget IDS som specialiserar sig på att förmedla professionella idrottare.

Ny VD för JHT

Från och med 1 februari 2021 tillträder Teres Gärdin som ny VD för Jämtland Härjedalen Turism. Teres kommer tidigare från rollen som regionchef för branschorganisationen Visita där hon arbetat de senaste 10 åren.
Läs mer

Årets turismföretagare

Med tre starka finalister; Vildmarksvägen, Destination Lofsdalen/Vision Lofsdalen och Hotell Klövsjöfjäll, som alla är suveräna representanter för besöksnäringen och visar framåtanda, utveckling, marknadsframgång och hållbarhet så vann Hotell Klövsjöfäll titeln för 2020.
Läs mer

Eldsjälen Marika

Marika Westberg brinner för flugfiske och älskar fjällvärlden. Två stora intressen som idag blivit en del av vardagen. För ett år sedan tog hon över Jormvattnets fiskecamp. Något som började som en rysare, men som skulle visa sig vara ett riktigt lyckokast. Artikeln är en del i en porträttserie inom JHTs projekt Morgondagens medarbetare.
Läs mer 

Marcus Ståhl om Gästresan

En gästs semester innehåller olika moment drömma, undersöka, boka och uppleva. Men det är inte slut där. Hur kan våra gäster fortsätta ha kontakt med oss efter en vistelse och dela med sig av minnen till nära och kära? Momenten kallar vi på marknadsföringsspråk för kundresa/gästresa.
Följ länken och använd lösenordet jht – tillgängligt i 30 dagar (t o m 12 dec) för tips om hur du bättre designar din kommunikation för att passa in i momenten.
Läs mer om tipsen – en del i JHTs projekt Den digitala transformationen

Ring en vän

När du deltagit i föreläsningar och försökt läsa dig fram till hur du ska göra, men kan fortfarande inte riktigt få till din digitala kommunikation så som du föreställt dig. Eller du har svårt att se vilken väg du ska gå i djungeln av olika digitala kanalval. Då finns funktionen ”Ring en vän” för dig som är turismföretagare i Jämtland Härjedalen via JHTs projekt Den digitala transformationen. Välj mellan Marcus & Marcus, Eldh eller Ståhl i efternamn…
Läs mer

Lofsdalsmodellen

Jonny Larsson började som säsongare och är idaga platschef för Lofsdalens fjällanläggningar. Han har utvecklat en specifik modell som vi skulle kunna kalla Lofsdalsmodellen för rekrytering och introduktion. I och med att JHT bjöd in för en presentation av modellen inom projektet Morgondagens medarbetare 2.0 så har den nu för första gången tecknats ned.
Läs mer 

3 x inbjudan webföreläsningar

Säsongsjobb i kombination med studier 19e nov kl.14

Tre aktiva inom turismbranschen: Philip Harlaut Åreguiderna, Mikael Öberg STF Storulvån och Skidläraren Ida Lund berättar i ett webinarium 19 november, kl 14.00, om hur de kombinerade jobb i besöksnäringen med studier. Kicki Eriksson från Campus Åre och Karin Högberg från Lärcentrum designar utbildningar för att göra det möjligt med en kombination.
Läs mer 

Spår- & ledutveckling i Åre & Funäsfjällen 17e dec kl.10-12
17e december 2020, kl 10.00, berättar Ingrid Hedlund, Åre kommun och Petter Eurenius från Destination Funäsfjällen om spår- och ledutveckling i respektive område.
Läs mer

Kompetensforum – med evenemangsfokus 4e dec kl.10-15

Patrik Jemteborn, Skidskytte, om att anpassa evenemang för framtidens besökare. Erik Melin Söderström ger oss senaste nytt om snölagring, Tommy Höglund sportchef Vasaloppet om anpassningar i spåren av stora C och Trine Amundsen, ordförande Heimbygda berättar om medvind och utmaningar i svemestertider.
Läs mer 

IDS Bemanning

Med Malin Tengman och Teodor Peterson i spetsen förmedlas personal med idrottens egenskaper i regionen. De och övriga i den så kallade Swetour-gruppen, ett branschråd för arbetsmarknads- och kompetensfrågor, är inbjudna att berätta om sig själva och hur de ser på morgondagens medarbetare i samband med JHTs projekt Morgondagens medarbetare 2.0.
Läs mer 

 

Läs hela JHTs nyhetsbrev v46 2020 här

Skip to content