Turoperatörer Spellbound Fettjeåfallet 2023

JHT nyhetsbrev v41 2023

13 oktober, 2023
Text: Anne Adsten, JHT
Turoperatörerna i FAM-tripen Spellbound by Sweden fick en guidad tur till Fettjeåfallet av Vemdalsprofilen Torgny Svensson.

Rader från VD om vad ungdomsidrott bidrar med för besöksnäringen. Nuläge i SUB cykelturismprojektet. Så medverkar JHT till hållbar skoterturism. Åre Destination är Jämtland Härjedalen Turism:s bidrag till Stora Turismpriset 2023. Höstprogrammet för ökad exportmognad är nu igång.

Rader från VD

Barn och ungdomsidrottens evenemang ger klirr i kassan för platsen

Tack vare mina två söner har jag den stora förmånen att ägna en hel del av min lediga tid på sidan av fotbollsplaner, inomhushallar och golfbanor runt om i Sverige. Det absolut bästa jag vet är att få se dem utföra det som de är så passionerade för, känslan förstärks när jag dessutom kan dela spänningen och glädjen med andra föräldrar.

Läs mer

Nuläge i Cykelturismprojektet

Projektledare Mia berättar i artikeln om nuläget bland regionens cykelturismaktörer. Styrkor, svagheter, möjligheter och hot i allt från finansiering till inställning till cyklister. Denna vecka möter hon övriga aktörer i projektet i finska Rovaniemi: Finland, Island, Färöarna och Irland.

Läs mer om projektet SUB – Sustainable Arctic and Peripheral Biking Tours

Läs mer

Hållbar snöskoterturism

Sedan JHT genomfört projektet för att etablera en “Branschorganisation för hållbar snöskoterturism” (BOHST) står nu föreningen på egna ben med ett 60-tal medlemmar spridda från Sälen i söder till Abisko i norr. JHT har numera rollen som partner när det gäller att sköta administration och kansli för BOHST.

Läs mer 

Åre Destination till Stora Turismpriset

För 30:e året i rad ska Stora Turismpriset delas ut till en verksamhet som på ett innovativt och hållbart sätt bidrar till att utveckla besöksnäringen. Priset delas ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism, med Tillväxtverket som huvudman. Jämtland Härjedalens kandidat utses varje år av Jämtland Härjedalen Turism genom priset Årets Turismföretagare, som förra året delades ut till Åre Destination.

Läs mer

Höstprogram: Exportkunskap

Tack vare JHT:s projekt Välkommen åter erbjuder vi en rad föreläsningstillfällen där du kan få veta mer om hur du kan agera för att bli/vara aktuell för utländska gäster.

17 oktober Attraktivt innehåll för utländsk gäst – Annethe Andersson, Bonda
18 oktober Ekonomikunskap vid export – Mariann Halvarsson, Almi
26 oktober Bästa hemsidan för utländsk gäst – Annethe Andersson, Bonda
9 november Finska marknaden – Heli Blomberg, Almi
10 november Brittiska marknaden – Gabriel Dorch, Visit Sweden
15 november Exportdag – Marcus Eldh, Wild Sweden / Skogens konung
16 november Pitcha för utländsk marknad – Sven Brückman & Sandra Festin, Almi
22-23 november Tyska marknaden (obs två tillfällen) – Ehrenberg & Sørensen
29 november Danska marknaden – Mie Faarbech, Skistar
30 november Benelux marknaden (Nederländerna, Belgien, Luxemburg) – Gerlinde Anderberg, Visit Sweden

Läs mer 

Visningsresa för turoperatörer

Det blev en fantastisk resa med de utländska researrangörerna som lockats av Visit Swedens inbjudan, med tema “Spellbound by Sweden”. Sex researrangörer från Tyskland, Belgien och Storbritannien samt en representant från Visit Sweden togs om hand av Johan och Anne via JHT:s projekt Välkommen åter. Syftet med resan var att visa upp Jämtland Härjedalen med alla höstfärger samt visa dem vad man kan göra med familjer, som par eller grupp under en resa till regionen. Höstresor kan förlänga säsongerna och på så sätt kan vi arbeta mer hållbart.

Läs mer 

Läs hela Jämtland Härjedalen Turism:s nyhetsbrev v41 2023.

Skip to content